100% eco

Da, ați citit bine! Infomediu Europa este prima revistă românească, de altfel cred că prima publicație din țară, care se va tipări integral, începând din februarie 2015, pe hârtie sută la sută reciclată. O decizie greoaie, din cauza implicațiilor economice, dar o necesitate în actualul context. Suntem de părere că noua formulă merită orice sacrificiu, chiar dacă eforturile financiare nu sunt tocmai mici. De asta, vă asigur!

Nu ne plângem, nu înțelegeți greșit, dar era momentul ca și România să se alinieze statelor europene, în afara granițelor țării existând destul de multe astfel de reviste, eco să le spunem. Altfel cum ai putea avea pretenția că tu, o publicație de nișă, militezi pentru un mediu sănătos și susții orice demers în acest sens, dacă nu ești parte integrantă a acelui proces, demers. Ori Infomediu Europa tocmai pentru acest lucru militează. Mai mult este implicată în proiecte importante de mediu, la rândul ei realizând campanii de educație ecologică.  

2015 este pentru Infomediu Europa poate cel mai important an din existența ei. Este un an în care revista va fi implicată în proiecte de mediu de anvergură atât în țară, dar mai ales în afara granițelor țării. Vor fi derulate proiecte care vor implica parteneri străini atât din mediul privat, cât și din cel administrativ. Pentru noi este o provocare. Și pe această cale, vă adresez rugămintea să ne susțineți. Dar mai ales să ne sprijiniți în cel mai important demers al nostru, acela de a tipări Infomediu Europa pe hârtie sută la sută reciclată.
Aceasta este modalitatea noastră de a arăta că ne pasă de ceea ce se întâmplă în jur. Acesta este și mijlocul prin care noi putem sprijini inițiativele legislative care se află încă în dezbatere la comisiile de mediu din cele două Camere.

Două inițiative legislative importante pentru România (mă refer la hotărârea privind gestionarea deșeurilor de ambalaje/ambalate și la legea achizițiilor publice verzi) care, dacă vor fi promulgate într-o formă coerentă (și nu „cu dedicație” către un anumit sector ce activează în domeniul complex al mediului) și facilă de implementat, vor situa țara noastră pe harta statelor cu-adevărat europene.

Nu am niciun dubiu că e o chestiune ce ține de zile și nu de luni, cum nu am niciun dubiu că cei care înțeleg importanța acestor două inițiative le vor aproba just, neținând cont de interese de grup. Altfel, riscăm, după cum atrăgeam atenția la sfârșitul anului trecut, inițierea procedurii de infringement pe mediu.

Ne puteți urmări și pe:

    

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107, Comuna Surani, Judetul Prahova
CIF: 36349720; Email:director@infomediu.eu
Telefon: +40 720 88 28 55