Despre noi

Cine suntem?

O echipă alcătuită din oameni pasionaţi ce împărtăşesc aceleaşi obiective şi iniţiative, pentru că nu căutăm diferenţele dintre noi, ci ceea ce avem în comun.

Profesionişti cu o experienţă de peste 5 ani în domeniul protecţiei mediului, fie că este vorba de publicarea unei reviste de ecologie, de organizarea evenimentelor de specialitate sau lansarea de campanii originale, echipa noastră este formată din oameni cărora le pasă şi cred în ceea ce facem: contribuim la protejarea mediului.

Ce facem?

Publicăm revista lunară de mediu şi ecologie Infomediu Europa din iunie 2007, sporind constant numărul de pagini ca urmare a interesului crescut venit din partea cititorilor noştri.  Mai mult, în luna aprilie 2010, revista Infomediu Europa a devenit cea de-a 18-a publicaţie membrǎ a European Environmental Press (EEP). Din mai 2013, alături de revista Infomediu Europa, abonații primesc suplimentul în limba engleză Ecopedia.

Infomediu Europa și suplimentul Ecopedia sunt editate într-un format A4 color, respectând cele mai înalte standarde de calitate în ceea ce priveşte designul şi tipărirea. Cele 5.000 de exemplare ale publicaţiei noastre sunt distribuite pe bază de abonamente cititorilor de specialitate cum sunt ministerele, primăriile, agenţiile locale pentru Protecţia Mediului, comisariatele Judeţene ale Gărzii Naţionale de Mediu, ONG-urile de mediu, agenţii economici, universităţile şi centrele de afaceri cât şi publicul larg.

Din februarie 2015, Infomediu Europa este prima revistă românească tipărită integral pe hârtie 100% reciclată.

Principalele obiective urmărite prin materialele publicate în revistă sunt: exprimarea şi susţinerea poziţiilor agenţilor economici şi autorităţilor locale şi centrale în problemele de mediu, asigurarea unei platforme de comunicare, informarea cu privire la noutăţile şi proiectele legislative din domeniul protecţiei mediului, precum şi oportunităţile de accesare a fondurilor structurale europene şi guvernamentale.

Pentru îndeplinirea dezideratului de a responsabiliza şi de a-i informa pe toţi cei implicaţi în protecţia mediului, în paginile revistei sunt promovate puncte de vedere ale autorităţilor din domeniul mediului (agenţii locale pentru protecţia mediului, comisariate ale Gărzii de Mediu), ale ONGurilor care activează în România sau pe plan internaţional și ale personalităţilor academice şi specialiştilor pe probleme de protecţia mediului (Project Syndicate).

Echipa revistei organizează și participă la evenimente de mediu naționale și internaționale menite să sensibilizeze cu privire la aspectele de mediu atât autorităţile cât şi companiile.

La sfârșitul fiecărui an este organizată Gala Premiilor revistei Infomediu Europa, ce urmăreşte premierea şi promovarea persoanelor, iniţiativelor, proiectelor şi organizaţiilor cu impact semnificativ în protecţia mediului.

Din luna mai 2013 apare și suplimentul Ecopedia - ediţie în limba engleză - care oferă în exclusivitate interviuri şi reportaje, evenimente naţionale şi internaționale, ştiri despre mediu, destinaţii ecoturistice, invenţii şi tehnologii noi. În plus, prezintă tendinţele globale în domenii precum alimentaţie, sănătate, energie, deşeuri, arhitectură eco şi altele.

Cine sunt cititorii noștri?

Cititorii revistei  „Infomediu Europa” sunt oameni preocupaţi de mediul înconjurător şi vor să afle răspunsul la întrebarea  „Ce pot face eu pentru a-l proteja ?”. Conştienţi de întreaga cantitate de copaci necesară pentru o tonă de hârtie, echipa „Infomediu Europa” a implementat conceptul „hand to hand” („citește si dă mai departe”), ceea ce înseamnă că un singur exemplar al revistei „Infomediu Europa” ar trebui citit de cel puţin 10 oameni, în loc să fie tipărite 10 copii. Nu se face rabat însă de la calitatea în design şi tipărire şi, în consecinţă, revista „Infomediu Europa” are un layout deosebit.

Ecoatitudine

Revista Infomediu Europa, sub patronajul Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice,a lansat în 2010 proiectul Ecoatitudine, ce se desfășoară pe parcursul a 10 ani pentru elevii claselor 0-VIII din întreaga țară. Principalul obiectiv al proiectului este dezvoltarea unor atitudini și comportamente responsabile prin conștientizarea importanței protejării mediului înconjurător.

 

Ne puteți urmări și pe:

    

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107, Comuna Surani, Judetul Prahova
CIF: 36349720; Email:director@infomediu.eu
Telefon: +40 720 88 28 55