Pack Show își deschide porțile mâine, 14 Mai

Pack Show își deschide porțile mâine, 14 Mai

Marţi, 14 Mai, se deschide PACK SHOW 2024 singura expoziţie de packaging din România. Între 14 şi 17 Mai, la Romexpo, pavilionul B1 devine destinația esențială pentru afaceri de succes în industria de ambalaje. Ediţia din acest an se anunţă a fi locul unde inovația, soluțiile de vârf și tendințele se împletesc pentru a crea conexiuni puternice.

Singurul eveniment dedicat ambalajelor și soluțiilor de ambalare din România, PACK SHOW te invită să explorezi o gamă vastă de inovații, conectându-te cu peste 82 de expozanți și peste 40 de industrii verticale, toți aduși sub același acoperiș pentru a oferi mai multă inovație decât oricând.

Cel mai mare grad de internaţionalizare

45% dintre expozanti sunt străini. Un număr record de companii internaționale vor prezenta în premieră pentru România inovații pentru întregul flux necesar în industria de packaging, dar și ambalaje sustenabile și etichete inteligente.

Turcia este puternic reprezentată la PACK SHOW 2024 cu o gamă variantă de ambalaje pentru industria de: pharma, cosmetică, mâncare şi băuturi; dar şi materii prime sau linii automatizate de ambalare şi ambalare igienică.

Bulgaria ţine pasul, la ediţia din acest an 7 producători bulgari vor prezenta tehnologii, materii prime şi ambalaje pentru tot lanţul de industriei packaging.

 Booming în sectorul de logistică. Expozanţi locali şi internaţionali vin la PACK SHOW cu tehnologii inovative, roboţi industriali, sisteme inteligente de gestionare a stocurilor, echipamente pentru ambalare, manipulare şi transportare automatizată.

LISTA EXPOZANŢILOR

Expozanții PACK SHOW 2024, oferă o gamă completă de echipamente și soluții pentru producția de ambalaje, ambalare, logistica și depozitare, marcare și etichetare, dozare și umplere, materii prime de înaltă calitate, ambalaje sustenabile și tehnologii avansate de smart labeling.

Descoperă-i pe toti aici: https://packshow.ro/lista-expozanti/

Intrarea la expoziţie este GRATUITĂ, pe baza CODULUI DE ACCES descărcat de pe site-ul: https://packshow.ro/

PROGRAM DE VIZITARE:

14-16 mai 2024: 9:00-17:00

17 mai 2024: 9:00-16:00

PACK SHOW este organizat de ROMEXPO şi EUROEXPO Fairs, cei mai mari organizatori de târguri şi expoziţii din România.

S-a lansat Sistemul Garanție Returnare (SGR): 7 miliarde de ambalaje recuperate anual din natură

S-a lansat Sistemul Garanție Returnare (SGR): 7 miliarde de ambalaje recuperate anual din natură

RetuRO anunță lansarea oficială a Sistemului Garanție-Returnare (SGR) în România, cel mai mare proiect național de economie circulară din acest moment. Începând cu 30 noiembrie 2023, românii vor plăti o garanție de 0,50 RON pentru fiecare băutură cumpărată în ambalaje din sticlă, plastic sau metal, cu volume între 0,1 și 3 litri. Aceste ambalaje vor fi marcate cu sigla „Ambalaj cu garanție”, indicând eligibilitatea lor pentru sistem. Recuperarea garanției va fi posibilă doar pentru aceste ambalaje etichetate corespunzător. Produsele care fac parte din SGR vor ajunge treptat pe rafturile magazinelor, într-o perioadă de câteva luni după lansarea Sistemului de pe 30 noiembrie, în funcție de stocurile de produse în ambalaje non-SGR existente în piață. Așadar, RetuRO recomandă tuturor românilor să nu își facă provizii de ambalaje înainte de lansarea SGR. Acestea nu vor fi acceptate în punctele de returnare, nefiind marcare cu logo-ul ce atestă că sunt purtătoare de garanție. Ambalajele non-SGR vor putea fi returnate, în continuare, prin metoda de colectare selectivă clasică, utilizată și până acum pentru recuperarea ambalajelor de toate tipurile, în punctele de colectare tradiționale. De asemenea, este esențial de menționat că ambalajele non-SGR existente în stocurile producătorilor sau comercianților vor putea fi comercializate până la data de 30 iunie 2024. După această dată, toate produsele eligibile pentru SGR vor trebui să fie marcate corespunzător cu logo-ul și codul de bare specific.

Procesul de returnare a ambalajelor

Pentru a garanta eficiența procesului de returnare, RetuRO recomandă ca ambalajele să fie returnate intacte, nedegradate și nedeformate. Recipientele trebuie să fie golite, iar eticheta vizibilă și intactă, fiind esențială pentru identificare, și având imprimate simbolul SGR și codul de bare specific. Ambalajele pot fi returnate la orice punct de returnare pus la dispoziție de comercianți, unde clienții vor primi înapoi garanția, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal, chiar dacă respectivul produs nu a fost cumpărat din acea locație.

Există două variante prin care se realizează colectarea ambalajelor SGR:

 • Colectare manuală - ambalajele SGR sunt preluate manual, valoarea garanției este returnată consumatorilor sau utilizatorilor finali, în numerar, prin voucher sau prin transfer bancar. Transferul bancar va fi realizat la solicitarea consumatorului numai cu acordul comerciantului și cu suportarea comisioanelor bancare de către solicitant;
 • Colectare automată - ambalajele SGR sunt preluate prin echipament automat de preluare, valoarea garanției este returnată consumatorilor sau utilizatorilor finali fie prin voucher pe care aceștia, în cadrul aceluiași comerciant care operează echipamentul automat de preluare, îl pot preschimba în numerar sau îl pot utiliza la efectuarea cumpărăturilor, în termen de maximum 12 luni de la eliberarea voucherului, fie prin transfer bancar. Transferul bancar va fi realizat la solicitarea consumatorului numai cu acordul comerciantului și cu suportarea comisioanelor bancare de către solicitant.

Beneficiile Sistemului Garanție-Returnare

Sistemul Garanție-Returnare este un proiect național având ca scop principal recuperarea a aproximativ 7 miliarde de ambalaje de pe piață în fiecare an, care vor fi refolosite ca materie primă de calitate superioară. Acest lucru are un impact pozitiv asupra mediului înconjurător și contribuie la atingerea obiectivelor ambițioase de reciclare stabilite de Uniunea Europeană pentru statele membre. Implementarea acestui sistem va ajuta România să îndeplinească aceste obiective. Totodată, implementarea SGR va avea un rol semnificativ asupra comportamentului de reciclare al românilor. Acest sistem nu doar îmbunătățește gestionarea deșeurilor, dar și motivează cetățenii să devină parte activă în protejarea mediului. Înființarea și operarea SGR implică dezvoltarea unei rețele extinse de puncte de returnare și facilități de numărare și sortare a deșeurilor. Aceste infrastructuri vor crea noi oportunități de muncă în domeniul gestionării deșeurilor de ambalaje de băuturi, stimulând, astfel, creșterea economică la nivel local și național.

Hora Reciclării. Trei pași pentru o țară mai curată

RetuRO a lansat campania “Hora Reciclării”, cu scopul de a încuraja toți românii să învețe trei pași simpli către o Românie mai curată și mai verde:

 1. Căutăm în magazine etichete cu simbolul „Ambalaj cu garanție” și plătim garanția de 50 de bani.
 2. Returnăm ambalajele în stare intactă la un punct de returnare.
 3. Recuperăm garanția de 50 de bani pentru fiecare ambalaj.

Campania națională își propune să anunțe intrarea în vigoare a Sistemului Garanție-Returnare, să invite românii să adopte noile măsuri de reciclare și să educe publicul cu privire la rolul și importanța lor în asigurarea unui mediu mai curat și mai verde.

RetuRO se angajează să asigure succesul acestui sistem și contribuie activ la crearea unui mediu mai curat și mai sănătos pentru toți românii.

Politica de Retur

POLITICA DE RETUR A PRODUSELOR COMERCIALIZATE PE www.infomediu.eu

 

1. PRINCIPII GENERALE

S.C. RECICLYNG INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L pune la dispoziţia clienţilor săi posibilitatea returnării produselor achiziționate online de pe website-ul www.infomediu.eu

S.C. RECICLYNG INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L poate decide înlocuirea produselor returnate sau rambursarea contravalorii acestora.

Produsele comercializate sub următoarele mărci sunt produse marcă proprie S.C. RECICLYNG INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L: INFOMEDIU EUROPA, ECOPEDIA, REPORTER ECONOMIC, ECOATITUDINE

 

2 CONDIȚII DE RETUR - BON FISCAL / FACTURĂ

Pentru realizarea returului este necesară prezentarea facturii S.C. RECICLYNG INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L primită împreună cu produsul. Pentru finalizarea returului este necesară furnizarea datelor de identificare (nume, prenume, adresă de domiciliu), conform art. 319 din Codul Fiscal, și semnarea dispoziției de plată.

 

3 SITUAŢII ÎN CARE SE POT RETURNA PRODUSELE

Dacă produsele pe care le-aţi cumpărat nu sunt potrivite scopului pentru care le-aţi achiziţionat, S.C. RECICLYNG INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L vă oferă posibilitatea returnării acestora în scopul schimbării sau rambursării contravalorii acestora.

 

4 IMPORTANT:

Pentru a fi acceptate la retur, produsele trebuie sa fie in aceeasi stare in care le-ati primit, să nu prezinte urme de utilizare / uzura, urme de lovituri sau componente / accesorii lipsa sau deteriorate, interventii neautorizate. Returnarea produselor se face in ambalajul original, cu etichetele initiale intacte, pentru a preintampina deteriorarea produselor in timpul transportului, certificatul de garantie in original si toate documentele cu care a fost livrat produsul. Daca produsele de returnat au fost insotite de eventuale cadouri, trebuie returnate si acestea. Transportul produselor se va face pe cheltuiala dumneavoastră.

 

5 ANALIZA RETURURILOR

S.C. RECICLYNG INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L îşi rezervă dreptul de a analiza si decide acordarea sau nu a returului pentru fiecare solicitate în parte, tinandu-se cont de starea produsului returnat, termenul in care s-a solicitat returnarea produsului sau conditiile in care a fost returnat..

 

6 PROCEDURA DE RETUR

Returul poate fi facut in doua feluri, pentru clientii care au cont pe site si pentru cei care au comandat fara sa-si faca cont.

Pentru clientii care au cont pe site exista butonul „Retur” in sectiunea de administrare a contului. Va rugam sa folositi acea sectiune, iar noi vom fi atentionati imediat si vom demara procedura de retur.

Pentru clientii care au facut comenzi fara sa aiba un cont de client pe site, este disponibil formularul din josul acestei pagini. Dupa ce trimiteti formularul, noi vom demara procedura de retur.

In ambele situatii, va rugam ca la rubrica de Observatii sa completati cu informatiile bancare, adica IBAN, nume titular cont bancar, nume bancă, adresă bancă. De asemenea, va rugam sa specificati foarte clar care este motivul returului.

În cazul în care doriţi să schimbaţi produsul cu altul, sau pentru probleme legate de garanţie, vă rugăm să completaţi urmati aceeasi procedura descrisa mai sus, dar sa mentionati la observatii ca doriti inlocuirea produsului.

Returnarea produselor se va face pe cheltuiala dvs. prin intermediul unei companii de curierat aleasa de catre Dvs., excepție făcând situațiile în care s-a efectuat o greșeală în cadrul procesului inițial de livrare al comenzii. Returnarea produselor se face in ambalajul original, cu etichetele initiale intacte, pentru a preintampina deteriorarea produselor in timpul transportului, certificatul de garantie in original si toate documentele cu care a fost livrat produsul. Costul aferent returnarii produsului este costul de transport practicat de catre compania de curierat aleasa de catre cumparator.

Adresa pentru returnarea produselor este Str. Stadionului, nr.8C, Aricesti Rahtivani, judetul Prahova

 

7 DREPTUL DE RETRAGERE

Conform articolului 9 din Ordonanța de Urgență nr. 34 din 2014 aveți la dispoziție 14 zile de la primirea produsului pentru a vă exercita dreptul de retragere, adică să returnați produsul fără a vă justifica decizia.

Pentru a vă exercita dreptul de retragere, va rugam sa urmati procedura de mai sus.

Nicio alta varianta nu este conforma cu procedura si nu va fi luata in considerare.

 

8 RECLAMAŢII ŞI SUGESTII

Pentru orice reclamaţii şi/sau sugestii în legătura cu returnarea produselor comercializate pe www.infomediu.eu vă rugăm să ne scrieţi pe adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Aceasta politică de retur este valabilă începând cu 01.01.2021 .

 

Proiectul „Educație civică activă pentru conservarea resurselor naturale și colectarea separată a deșeurilor în Sectorul 6” a ajuns la final

ASOCIAŢIA PREOCUPAŢI DE VIITOR anunță finalizarea proiectului „Educație civică activă pentru conservarea resurselor naturale și colectarea separată a deșeurilor în Sectorul 6”, proiect derulat în parteneriat cu Primăria Sectorului 6. Proiectul a fost cofinanțat prin programul de finanțare SIPOCA,  cod proiect 151480, apel CP14/2021 pentru regiunea mai dezvoltată - consolidarea capacității ONG-urilor și partenerilor sociali de a se implica în formularea și promovarea dezvoltării la nivel local, Componenta 1 - Apelul POCA/660/2/1/Introducerea de sisteme și standarde comune în administrația publică locală ce optimizează procesele orientate către beneficiari în concordanță cu SCAP/1/Introducerea de sisteme și standarde comune în administrația publică locală ce optimizează procesele orientate către beneficiari în concordanță cu SCAP.

Scopul proiectului a fost de a rezolva o nevoie urgentă la nivel local - managementul deşeurilor și conștientizarea despre implicarea civică. În acest sens, au fost stabilite principii și obiective în domeniul gestionării deşeurilor pe termen mediu şi lung, care au fost aliniate la noile cerinţe legislative și la noile evoluţii tehnologice din domeniu. De asemenea, participarea publicului la luarea deciziei de mediu a fost îmbunătățită prin programe de educare şi instruire a participanților la curs, în special în domeniul gestionării deşeurilor - cu prioritate pe prevenirea generării deșeurilor. 

Obiectivele specifice au fost consolidarea capacității interne a Asociației Preocupați de Viitor și a minim 5 ONG-uri din Sectorul 6 în vederea atragerii și menținerii de membri și voluntari. În acest sens, minim 50 membri activi și 30 de voluntari, împreună cu 10 aleși locali și 10 angajați ai Sectorului 6 au fost instruiți la cursul de managementul deșeurilor, cursul de comunicare internă și dezvoltare organizațională și cursul la participare publică și video participativ. Cele peste 278 de persoane total instruite au fost implicate în formularea și promovarea ”Ghidului de activism civic”.

Rezultatele vor contribui în continuare la atenuarea și adaptarea la schimbările climatice și la limitarea amprentei umane asupra resurselor naturale. Am urmărit utilizarea eficientă a resurselor naturale și antropice, transformarea oamenilor din „eco-indiferenți” în persoane interesate de probleme de mediu, dezvoltarea unei formule moderne de educație de mediu, dezvoltarea unei relații directe a oamenilor cu natura, dezvoltarea unui simț al responsabilității individuale și comunitare în raport cu natura.

Data de începere a proiectului a fost 1 septembrie 2022, iar perioada de implementare a fost de 15 luni.

Valoarea totală a proiectului care a făcut obiectul contractului de finanțare a fost de: 402.854,12 de lei, din care finanțarea nerambursabilă este de maximum 394.797,04 lei (reprezentând 98%), iar cofinanțarea din partea Asociației Preocupați de Viitor a fost de 8.057,08 lei (reprezentând 2%).

Termeni si conditii

 1. ASPECTE GENERALE

1.1. Prezentele Termeni si Conditii („Termeni si Conditii”) guverneaza raporturile dintre SC RECICLYNG INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L., o societate cu raspundere limitata, cu sediul in Com. Surani, nr.107, Prahova, Romania („Societatea”, „RIM” sau „Noi”) si persoanele care utilizeaza („Utilizatorul”) pagina de internet www.infomediu.eu („Site-ul” sau „infomediu.eu”) si/sau serviciile oferite de Societate prin intermediul Site-ului („Serviciile”).

1.2. Accesarea si utilizarea Site-ului, , inclusiv a oricarei pagini sau sectiuni componente ale acestora, sau a oricarui Serviciu furnizat prin intermediul Site-ului se poate face numai in conformitate cu prezentele Termeni si Conditii, care includ Politica de Confidentialitate Datelor si Politica privind Cookies.

1.3. PENTRU UTILIZAREA SERVICILOR, PUTEM SOLICITA UTILIZATORULUI SA ISI EXPRIME ACORDUL CU PRIVIRE LA ACESTI TERMENI SI CONDITII PRINTR-O ACTIUNE SPECIFICA, CARE ARE SEMNIFICATIA UNUI CONSIMTAMANT NEECHIVOC (E.G. BIFAREA CASUTEI SPECIFICE „AM CITIT SI SUNT DE ACORD CU TERMENII SI CONDITIILE PSYCHOLOGIES.RO”).

BIFAND O ANUMITA CASUTA, UTILIZATORUL:

 1. a) ISI DA ACORDUL, IN MOD EXPRES, SA RESPECTE TOATE CLAUZELE DIN ACEST SET DE TERMENI SI CONDITII, PRECUM SI ORICE ALTI TERMENI SI CONDITII SPECIFICE APLICABILE SERVICIILOR;
 2. b) IA LA CUNOSTINTA DE CONDITIILE DE PRELUCRARE A DATELOR PERSONALE CONFORM POLITICII DE CONFIDENTIALITATE, CARE ESTE PARTE INTEGRANTA DIN ACEST SET DE TERMENI SI CONDITII.

1.4. Pentru a asigura respectarea conditiilor de acces si utilizare a Serviciilor, Utilizatorii trebuie sa verifice la momentul fiecarei accesari a Site-ului si termenii si conditiile de utilizare. Chiar daca omiteti sa analizati termenii si conditiile, dar utilizati Psychologies.ro, vom considera ca ati acceptat acest set de Termeni si Conditii (inclusiv orice actualizare a acestora).

1.5. Daca nu sunteti de acord cu prevederile din acest set Termeni si Conditii (inclusiv orice actualizare a acestuia), va rugam sa nu utilizati, sau dupa caz, sa

1.6. Utilizatorii  contracteaza abonamente pentru furnizarea revistei InfoMediu Europa  in forma tiparita. Utilizatorii pot solicita contractarea unui abonament urmand pasii / metodele descrise in sectiunea Abonamente. Contractarea abonamentelor pentru reviste in format tiparit este disponibila atat Utilizatorilor Site-ului, cat si persoanelor care nu folosesc sau acceseaza Site-ul.

1.7. Respectati termenii si conditiile (regulile) mentionate in acest set de Termeni si Conditii vei fi in exclusivitate raspunzator pentru tot ceea ce intreprinzi in legatura cu infomediu.eu.

 1. DREPTUL DE PROPRIETATE

2.1. Articolele (texte + imagini) publicate de RIM se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice). Reproducerea oricarui material scris sau ilustrativ din aceste articole este categoric interzisa in lipsa consimtamantului prealabil al editorului.

2.2.  Informatiile cuprinse in aceste articolele, precum si informatiile provenind din cadrul bannerelor publicitare sau al promotiilor, al concursurilor continute in site-ul infomediu.eu sunt protejate de legile privind drepturile de proprietate intelectuala, mai sus enumerate. Vizitatorii sau membrii site-ului infomediu.eu nu au dreptul sa preia, vanda, reproduca sau sa distribuie materiale provenind din site-ul infomediu.eu, doar daca in materialul respectiv nu este stipulat altfel in mod explicit de catre RIM.
 

 1. CONTINUTUL MESAJELOR DE PE SITE

3.1. Prin crearea contului pe infomediu.eu utilizatorilor li se ofera urmatoarele facilitati:

 1. a) Posibilitatea de a posta comentarii in Site si in forum
 2. b) Posibilitatea de a se conecta si a interactiona cu ceilalti membrii ai comunitatii infomediu.eu

3.2.  Utilizatorii (inregistrati) sunt in exclusivitate raspunzatori pentru continutul mesajelor lor.

3.3.  Pentru ca in cadrul sectiunii de comentarii puse la dispozitie de www.infomediu.eu sa se stabileasca o legatura de comunicare bazata pe decenta si respect reciproc, rugam toti utilizatorii sa tina cont de urmatoarele reguli:

a) Nu utilizati un limbaj indecent; injuriile de orice fel nu sunt permise; Nu este permisa folosirea numelor care contin injurii, trivialitati, cuvinte vulgare;
b) Nu sunt permise mesajele antisociale; cele care incita la actiuni ilegale, la violenta sau xenofobie;
c) Nu sunt permise postarile care contin discriminari, indiferent daca acestea se refera la sex, varsta, religie, orientare sexuala etc;
d) Toate mesajele exprima doar punctul de vedere si opiniile autorilor acestora; intreaga responsabilitate, din punct de vedere legal, revine in intregime autorilor atat in cazul articolelor postate pe infomediu.eu cat si a mesajelor si materialelor incarcate de catre userii site-ului;
e) Pentru a va putea raspunde individual la diferite postari va rugam sa completati cu adresa de e-mail reala;
f) Mesajele trebuie sa fie strict la obiect si sa nu aiba mai mult de 1.000 de semne;
g) Orice abatere de la acest regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat;
h) Numele contului: Nu este permisa folosirea numelor cu conotatii sexuale;
i) Nu este permisa folosirea numelor ofensatoare pentru diverse categorii sociale;
j) este interzisa difuzarea de mesaje defaimatoare, de amenintare, vulgare, obscene, ce indeamna la ura rasiala, rau intentionate, inexacte, sau care contravin, in orice fel, legii, atat in cadrul forumului, cat si in orice alt loc pe website.
k) este interzisa folosirea informatiilor oferite de ceilalti membri pentru a obtine foloase materiale sau in scop comercial.
l) este interzisa strangerea/colectarea de date personale despre ceilalti Utilizatori ai Site-ului;
m) Nu este permisa folosirea numelor care, prin continutul lor, fac reclama la diverse site-uri, firme sau produse; in general, este interzisa folosirea informatiilor din infomediu.eu in scopuri comerciale, cu exceptia cazurilor in care aveti in prealabil acordul scris al RIM;
n) este interzisa postarea, incarcarea sau transmiterea sub orice fel de pe Psychologies.ro a materialelor ilegale sau a materialelor care nu respecta legislatia aplicabila, inclusiv legislatia in materia drepturilor de autor, a marcilor sau altor drepturi de proprietate industriala;
o) este interzisa folosirea infomediu.eu in scopul promovarii de activitati ilegale, sau furnizarii de informatii legate de activitati ilegale; in caz contrar RIM isi rezerva dreptul de a lua masurile pe care le considera de cuviinta, inclusiv sesizarea autoritatilor;
p) este interzisa folosirea site-ului infomediu.eu pentru postarea sau transmiterea de mesaje de tip publicitar, promotional sau „spam” ;
q) Nu sunt permise mesajele care contin date cu caracter personal precum numarele de telefon, adrese, CNP, serii de BI/CI, ID-uri de messenger, adrese de e-mail;
r) este interzisa pretinderea ca sunteti o alta persoana, reprezintati o alta institutie sau pretinderea in mod fals ca sunteti afiliata cu o persoana sau institutie;
s) Ne rezervam dreptul de a utiliza pe acest Site sau in revista InfoMediu Europa imaginile si textele postate pe Site de Utilizatorii (inregistrati).

3.4. Pentru nerespectarea acestor reguli de catre Utilizatori, RIM isi rezerva dreptul de a interzice accesul la Site si sau la oricare dintre Serviciile oferite.

3.5. RIM nu controleaza, doar supravegheaza continutul mesajelor transmise pe site, deci RIM nu garanteaza calitatea sau veridicitatea informatiilor scrise de Utilizatori in mesajele postate pe Site.

 

 1. DECLARATII SI GARANTII

4.1. RIM  nu garanteaza ca informatiile continute in infomediu.eu sunt pe deplin complete sau exacte;

4.2. RIM nu garanteaza ca informatiile introduse de utilizatorii website-ului sunt reale, corecte si nu isi asuma raspunderea pentru modul in care vizitatorii le folosesc;

4.3. RIM nu garanteaza ca informatiile sau serviciile de pe infomediu.eu  vor satisface toate cerintele vizitatorilor;

4.4. RIM nu isi asuma raspunderea pentru rezultatele obtinute de vizitatori ca urmare a folosirii informatiilor sau serviciilor din infomediu.eu,  utilizarea informatiilor si a serviciilor din infomediu.eu se face pe propria raspundere;

4.5. RIM nu garanteaza ca serviciile din infomediu.eu vor functiona constant, neintrerupt, fara erori;

4.6. RIM nu isi asuma responsabilitatea pentru eventualele pagube pe care Utilizatorii le-ar putea avea din cauza nefunctionarii temporare sau defectuoase a site-ului infomediu.eu sau pentru folosirea informatiilor obtinute prin utilizarea link-urilor din infomediu.eu catre alte site-uri (utilizarea lor este la latitudinea Utilizatorilor).

 

 1. ABONAMENTE Revista InfoMediu Europa (Plata online prin NETOPIA)

5.1. Toate preţurile afişate pe site sunt exprimate în lei şi includ TVA calculata conform legislatiei aplicabile.

5.2. Prezentarea la plata se face pana la data de 20 ale lunii pentru ca livrarea abonamentului sa se faca incepand din luna urmatoare.

5.3. Livrarea se face începând cu data de 1 a lunii de către Fan Courier sau firme specializate în distribuţia de presă, la adresa indicată de dumneavoastră. Adresa de livrare poate fi modificată pe parcursul derulării abonamentului, la solicitarea abonatului.

5.4. Anularea unei tranzactii sau plati cu cardul pentru un abonament poate fi facuta doar in cazul in care aceasta s-a efectuat de doua ori din greseala.

5.5. Pentru aceasta va rugam sa ne contactati la nr de tel 0720882855 sau adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

5.6. Abonamentele plătite prin sistemul online pot fi livrate doar pe teritoriul României.

5.7. Pentru informaţii şi/sau reclamaţii privind livrarea abonamentului, vă rugăm să ne contactaţi la telefon 0720882855 sau prin email la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

 1. DIVERSE

6.1. SOCIETATEA ISI REZERVA DREPTUL DE A ACTUALIZA PERIODIC ACEST SET DE T&C (E.G. PENTRU A CORESPUNDE SCHIMBARILOR SURVENITE LA NIVELUL LEGISLATIEI SAU AL SERVICIILOR FURNIZATE DE SOCIETATE). UTILIZATORII INREGISTRATI VOR FI NOTIFICATI CU PRIVIRE LA OPERAREA UNOR ACTUALIZARI / MODIFICARI IN T&C SI LI SE VA SOLICITA SA ISI EXPRIME ACORDUL CU PRIVIRE LA T&C ACTUALIZATE.

6.2.  PENTRU A ASIGURA RESPECTAREA CONDITIILOR DE ACCES LA SITE SI UTILIZARE A SERVICIILOR, UTILIZATORUL TREBUIE SA VERIFICE LA MOMENTUL FIECAREI ACCESARI A PSYCHOLOGIES.RO TERMENII SI CONDITIILE DE UTILIZARE A SITE-ULUI. UTILIZAREA SITE-ULUI SI/SAU A ORICAROR SERVICII, CHIAR SI IN CAZUL OMISIUNII UTILIZATORULUI DE A ANALIZA TERMENII SI CONDITIILE APLICABILE, REPREZINTA ACORDUL EXPRES AL UTILIZATORULUI DE ACCEPTARE A RESPECTIVELOR CONDITII.

6.3. DACA NU SUNTETI DE ACORD CU T&C NU PUTETI UTILIZA PSYCHOLOGIES.RO SI/SAU SERVICIILE SOCIETATII.

6.4. Pentru orice nerespectare a acestui set de reguli, observatie, plangere sau problema legata de www.infomediu.eu va rugam sa ne scrieti la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Doar două săptămâni rămase pentru înregistrarea în baza de date a Sistemului de Garanție-Returnare (SGR)

RetuRO Sistem Garanție-Returnare S.A., administratorul Sistemului de Garanție-Returnare (SGR), anunță operatorii economici care produc sau comercializează produse din categoriile apă îmbuteliată, băuturi răcoritoare, bere, cidru, vin, băuturi spirtoase, în ambalaje primare nereutilizabile din plastic, sticlă sau aluminiu, cu dimensiuni între 0,1 litri și 3 litri, că mai au la dispoziție două săptămâni ca să-și îndeplinească obligația legală de înregistrare în baza de date a Sistemului de Garanție-Returnare (SGR), până pe data de 28 februarie 2023.

 Înregistrarea se face online pe site-ul www.returosgr.ro al administratorului SGR și este o obligație legală, conform Hotărârii de Guvern nr. 1074/2021. Neîndeplinirea obligației legale de înregistrare în baza de date a SGR până la termenul stabilit prin legislație se sancționează cu amenzi de până la 40.000 de lei sau suspendarea temporară a activității, până la înregistrarea acestora.

 Companiile vizate să se înregistreze sunt, fără excepții, producătorii și importatorii de băuturi dar și companiile care comercializează băuturi către consumatorii finali, inclusiv magazinele online, operatorii care vând prin intermediul automatelor, industria HoReCa dar și cei care comercializează aceste produse ca și gamă complementară (ex. librării, magazine de electrocasnice și electronice etc).

 Este considerat producător sau importator în scopul SGR orice persoană juridică care produce sau importă sau achiziționează intracomunitar produse SGR și le introduce pe piața din România.

 Este important de subliniat faptul că distribuitorii care achiziționează produse ambalate în ambalaje SGR de la producători cu sediul în România nu trebuie să se înregistreze în platforma SGR, această obligație revenind operatorului economic ce pune pe piața românească acel produs. În schimb, dacă operatorii economici achiziționează produse ambalate în ambalaje SGR de la producători din alte țări, aceștia au obligația legală să se înregistreze în SGR. Pentru înregistrare, producătorii și importatorii pot accesa link-ul: https://portal.returosgr.ro și pot consulta ghidul de înregistrare disponibil la adresa: www.returosgr.ro/info-producatori.

 Este considerat comerciant în scopul SGR orice persoană juridică ce desfășoară activităţi de comercializare a produselor în ambalaje SGR către consumatorii finali, inclusiv activități din industria hotelieră, a serviciilor alimentare, unităţi care organizează evenimente, pregătesc şi servesc alimente şi băuturi.

Comercianții se pot înregistra accesând link-ul: https://portal.returosgr.ro. Ghidul de înregistrare poate fi consultat la adresa www.returosgr.ro/info-comercianti.

 Procedura de înregistrare este una simplă:

 Se va crea un cont de utilizator, introducând datele de identificare ale companiei și datele de contact ale persoanei desemnate în relația cu administratorul SGR.

 • Pentru a se putea finaliza procedura de înregistrare, după activarea contului, persoana desemnată în relația cu administratorul SGR va completa toate informațiile solicitate, în conformitate cu prevederile legale.
 • După introducerea acestor date, se va genera Formularul Standard de Înregistrare în SGR - completat automat cu datele deja introduse. Formularul trebuie semnat de către reprezentantul legal, folosind o semnătură electronică simplă sau calificată, tot prin intermediul portalului RetuRO.

Ulterior înregistrării, se va trece la următoarea etapă, semnarea contractului cu administratorul SGR, RetuRO Sistem Garanție Returnare S.A.  RetuRO Sistem Garanție Returnare S.A. oferă pe toată perioada înscrierii asistență prin call center, la numărul de telefon: 021 207 00 09. Accesul la un operator este disponibil de luni până vineri între orele 09:00 - 18:00, cu excepția sărbătorilor legale. Toate aspectele cu privire la operaționalizarea și implementarea sistemului vor fi stabilite ulterior procedurii de înregistrare și se vor comunica către producători, importatori și comercianți.

 Comercianții de băuturi în ambalaje primare nereutilizabile trebuie să organizeze puncte de returnare a ambalajelor și să returneze garanția către consumatori, după data la care sistemul va începe să funcționeze.

 Există diferite moduri în care comercianții își pot îndeplini obligativitatea legală de organizare a punctelor de returnare, în funcție de volumul de ambalaje ce va fi returnat. Aceștia pot opta, în cadrul structurilor de vânzare pe care le operează, pentru preluarea manuală sau preluarea cu ajutorul RVM-urilor (sisteme automate de preluare).  Comercianții care au o suprafață a structurii de vânzare mai mică de 200 mp, în afară de modalitatea organizării propriului punct de returnare, au posibilitatea să opteze pentru îndeplinirea obligației legale de organizare a punctelor de returnare prin asociere cu alți comercianți care au structuri de vânzare cu o suprafaţă mai mică de 200 mp, sau prin acord de parteneriat cu unitățile administrativ-teritoriale sau asociațiile de dezvoltare intercomunitară. Conform Hotărârii de Guvern 1074/2021, în cadrul punctelor de returnare comercianții trebuie să accepte toate ambalajele SGR returnate de consumatorii sau utilizatorii finali, indiferent de locul din care a fost achiziţionat produsul ambalat şi fără a condiţiona acceptarea ambalajului SGR de prezentarea bonului fiscal.

Pentru acoperirea costurilor de gestionare a ambalajelor în punctele de returnare, va exista un tarif de gestionare care se va achita operatorilor punctelor de returnare pentru ambalajele preluate, de către administratorul SGR, și care va fi stabilit de RetuRO SGR în conformitate cu prevederile unei metodologii ce va fi emise de catre  Ministerul  Mediului, Apelor și Pădurilor.

 Înregistrarea este o etapă preliminară intrării în funcțiune a Sistemului de Garanție-Returnare la nivel național, la data de 30 noiembrie anul acesta.

Politica de confidentialitate

Societatea prelucreaza o serie de date cu caracter personal ale Utilizatorilor (fie ca sunt sau nu inregistrati) atunci cand utilizeaza Site-ul si/sau orice Serviciu oferit de SC RECICLYNG INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L. (spre exemplu cand cumparati un abonament sau participati la concursurile si/sau campaniile noastre).

Aceasta politica de confidentialitate („Politica”) descrie ce tipuri de date cu caracter personal sunt prelucrate, cum sunt acestea utilizate, care sunt optiunile dvs. in legatura cu aceste prelucrari, precum si modul in care Noi vom respecta drepturile pe care le aveti in calitate de persoana vizata conform legislatiei privind protectia datelor cu caracter personal, inclusiv Regulamentul (UE) 2016/679 („GDPR”).

INAINTE DE A UTILIZA INFOMEDIU.EU, SAU ORICARE DINTRE SERVICIILE NOASTRE, VA RECOMANDAM SA CITITI CU ATENTIE ACEASTA POLITICA PENTRU A INTELEGE CUM VA SUNT PRELUCRATE DATELE CU CARACTER PERSONAL.

 

 1. CINE ESTE RESPONSABIL DE PRELUCRAREA DATELOR DVS.?

SC RECICLYNG INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L., cu sediul in Com. Surani, nr. 107, Prahova, Romania, este operatorul datelor cu caracter personal, conform legislatiei privind protectia datelor cu caracter personal inclusiv GDPR, in ceea ce priveste datele cu caracter personal ale Utilizatorilor colectate si prelucrate prin intermediul Site-ului si/sau in contextul Serviciilor oferite prin intermediul sau in legatura cu Site-ul.

 1. CE DATE PRELUCRAM?

Societatea prelucrează datele personale pe care ni le furnizați atunci când utilizați Site-ul (e.g. cand comentati in sectiunea de comentarii), va inregistrati pe pagina noastra, contractati un abonament, vă înscrieți în campaniile noastre (si/sau campaniile organizate impreuna cu partenerii nostri), doriți să primiți comunicări comerciale sau să participați la sondajele și chestionarele noastre, sau ne contactati prin orice mijloace de comunicare

De asemenea, utilizam module cookie si tehnologii similare pentru a va recunoaste pe dvs. si dispozitivele dvs. De asemenea, permitem altor persoane sa utilizeze module cookie. Modul in care utilizam aceste tehnologii sunt descrise in Politica privind Cookies.

Transmiterea de comunicări comerciale, invitații de a participa la concursuri, chestionare sau sondaje

Dorim să vă transmitem materiale promoționale, să vă informăm în legătură cu noile produse / servicii oferite de Societate, de a vă lansa invitații de a participa la evenimente, conferințe, la sondaje sau de a răspunde la chestionare și pentru a vă comunica alte informații similare care considerăm că pot fi de interes pentru dvs., inclusiv, dacă sunteți de acord, prin transmiterea de materiale promoționale / comunicări de marketing privind produsele / serviciile partenerilor Societății.         

Organizarea de concursuri și promoții    

Dacă sunteți de acord, puteți participa la concursurile cu premii organizate de noi și/sau partenerii noștri.

De asemenea, atunci cand organizam concursuri, avem interesul legitim să prelucrăm date pentru efectuarea formalităților aferente pentru acordarea premiilor revendicate de câștigători, soluționarea oricăror plângeri în legatură cu organizarea și desfășurarea campaniilor și acordarea premiilor; punerea în aplicare a prevederilor regulamentului, investigarea eventualelor încălcări, realizarea diverselor raportări,

Inregistrarea convorbirilor telefonice cu castigatorii concursurilor organizate de noi

            Putem inregistra convorbirile telefonice cu persoanele declarate câștigătoare în concursurile organizate de noi. Înregistrarea convorbirilor ne ajută să gestionăm activitatea noastră internă în departamentul care se ocupă de promoții / marketing, dar și pentru a asigura dovada aspectelor agreate cu câștigătorii în cazul unor potențiale dispute sau litigii cu privire la premiile acordate.

Înregistrarea se va face doar, dacă vom avea cosimțământul interlocutorului.

Analiza interacțiunii dvs. cu Societatea în vederea furnizării unor oferte personalizate, [inclusiv pe baza unor analize avansate]

În anumite situații, putem utiliza informațiile colectate de la dvs. în combinație cu datele pe care le obținem de la echipele noastre de vânzări și/sau de marketing cu privire la  interacțiunea dvs. cu Societatea, pe care să le folosim în contextul comunicărilor noastre de marketing. Dorim să eficientizăm activitatea noastră de marketing, oferind clienților noștri produse / servicii relevante și personalizate.

[De asemenea, dacă sunteți de acord, putem efectua analize avansate cu privire la interesele și preferințele dvs. rezultând din informațiile pe care le deținem despre dvs. din interacțiunea cu noi, precum și prin combinarea datelor obținute de la terți (e.g. prin intermediul tehnologiilor de analiză a navigării web) pentru a vă transmite comunicări comerciale i adaptate nevoilor și preferințelor dvs.]

Putem realiza diverse raportări, analize și studii statistice cu privire la campaniile de marketing organizate și succesul acestora, activitatea de vânzări / prelucrare

Executarea contractului încheiat cu noi  

Atunci când solicitati furnizarea unor abonamente putem prelucra anumite date personale necesare pentru aceste scopuri (e.g. nume și prenume, adresa de livrare / furnizare, date  de tranzacționare, etc.)    


Gestiunea relatiilor cu Utilizatorii si suport

Avem interesul sa oferim servicii adecvate prin intermediul Site-ului tuturor persoanelor care il acceseaza. Prin urmare, prelucram o serie de date cu caracter personal pentru scopul gestiunii relatiilor cu Utilizatorii Site-ului, spre exemplu atunci cand ne contacteaza cu diverse intrebari sau solicitari privind functionalitatile Site-ului, intrebari cu privire la serviciile Societatii oferite prin Site etc.

Analize si statistici privind functionarea Site-ului, cookies si tehnologii similare

Putem folosi datele cu caracter personal pe care le furnizeaza Utilizatorii sau pe care le colectam in contextul utilizarii Serviciilor pentru scopul efecturarii unor analize si statistici privind Serviciile noastre, inclusiv a modului in care functioneaza Site-ul sau sunt oferite Serviciile. Analizele si statisticile pe care le facem ne ajuta sa intelegem mai bine cum am putea sa imbunatatim Serviciile noastre sau functionalitatile Site-ului.

In efectuarea analizelor si statisticilor utilizam de asemenea cookies si alte tehnologii similare conform Politicii privind Cookies.

De asemenea, cookie-urile si tehnologiile similare sunt utilizate pentru a va oferi publicitate bazata pe interes.

Conectare prin retelele de socializare     

Am implementat diverse mecanisme de interconectare cu paginile de socializare, cum ar fi Facebook, Twitter, Youtube si Instagram si astfel sa aveti posiblitatea sa accesati continutul postat pe noi pe Site si sau conturile noastre asociate pe acele retele sociale mai facil.

Daca accesati contintul postat pe acele retele de socializare sau comentati pe acele retele de socializare, sau accesati Site-ul prin intermediul contului de Facebook, o serie de date publice din profilul dvs. de pe acele retele de socializare ne vor fi transmise si noua de catre operatorii acelor retele de socializare.

Îndeplinirea unor obligații legale  

Uneori prelucrarea datelor este necesară pentru a ne îndeplini obligațiile legale ce ne revin, cum ar fi:

 • plata impozitelor și a contribuțiilor relevante (e.g. câștigătorii concursurilor), raportarea către autoritățile fiscale relevante și ținerea unor evidențe contabile;
 • arhivarea datelor conform legislației aplicabile;
 • publicarea numelui câștigătorilor și a premiilor acordate în evenimentele organizate.

Apărarea drepturilor și intereselor în justiție       

Pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în justiție în cadrul unei proceduri în fața unei instanțe, a unei proceduri administrative sau a altor proceduri oficiale în care este implicată Societatea.   

 1. CUI DEZVALUIM DATELE?

Putem dezvalui datele dvs cu caracter personal catre (i) entitatile si/sau persoanele imputernicite de noi (din EEA sau din state terte) implicate in furnizarea Serviciilor, inclusiv in furnizarea comunicarilor comerciale (cum ar fi furnizorilor de centre de date, furnizori de servicii de plata pentru diverse facilitati de plata, furnizorii de platforme de e-mailing cum ar fi Google Mail), organizarea si desfasurarea concursurilor / promotiilor noastre (inclusiv atunci cand sunt organizate in parteneriat cu alte entitati); (ii) daca avem obligatia de a divulga datele personale in scopul conformarii cu orice obligatie legala sau decizie a unei autoritati judiciare, autoritati publice sau organ guvernamental; sau (iii) daca ni se cere sau ni se permite in alt mod sa facem acest lucru conform legislatie aplicabile.

De asemenea, datele dvs cu caracter personale pot fi dezvaluite tertilor furnizori de cookies si tehnologii similare conform celor descrise in Politica privind Cookies .

 

 1. CAT PASTRAM DATELE?

Pastram datele dvs cu caracter personal cat este necesar pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate, cu respectarea procedurilor interne privind retentia datelor, inclusiv a regulilor de arhivare aplicabile. Spre exemplu, daca sunteti un abonat de-al nostru, datele dvs. caracter personal vor fi pastrate pe intreaga durata a raporturilor contractuale, plus o perioada minima de 3 ani de la incetare (cat este termenul de prescriptie pentru actiuni in justitie), de asemenea, daca sunteti castigator al unui concurs organizat de Societate, putem pastra datele dvs. cu caracter personal pentru o perioadă de 3 ani de la data la care a expirat termenul in care premiul ar fi trebuit sa fie revendicat sau de la data la care ati revendicat premiul. Ulterior, anumite date cu caracter personal ar putea fi pastrate pentru o perioada mai lunga, pentru scop de arhivare, conform regulilor de arhivare aplicabile.

 

 1. CE DREPTURI AVETI IN CALITATE DE PERSOANA VIZATA?

Conform legii, va sunt recunoscute urmatoarele drepturi in calitate de persoana vizata

 1. a) Dreptul de acces - puteti obtine de la noi confirmarea ca prelucram datele dvs. personale, precum si informatii privind specificul prelucrarii
 2. b) Dreptul de a corecta datele - puteti ne solicitati modificam datele dvs. personale incorecte ori, dupa caz, completarea datelor care sunt incomplete.
 3. c) Dreptul la stergere - puteti solicita stergerea datelor personale atunci cand: (i) acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care le-am colectat si le prelucram; (ii) v-ati retras consimtamantul pentru prelucrarea datelor si noi nu le mai putem prelucra pe alte temeiuri legale; (iii) datele sunt prelucrate contrar legii; respectiv (iv) datele trebuie sterse conform legislatiei relevante.
 4. d) Retragerea consimtamantului si dreptul de opozitie - puteti sa va retrageti oricand consimtamantul cu privire la prelucrarea datelor pe baza de consimtamant. De asemenea va puteti opune oricand prelucrarilor pentru scop de marketing, inclusiv profilarilor efectuate in acest scop, precum si prelucrarilor bazate pe interesul legitim al Societatii, din motive care tin de situatia dvs. specifica.
 5. e) Restrictionare in anumite conditii - puteti solicita restrictionarea prelucrarii datelor dvs. personale
 6. f) Dreptul la portabilitatea datelor - in masura in care prelucram datele prin mijloace automate, puteti sa ne solicitati, in conditiile legii, sa furnizam datele dvs. intr-o forma structurata, utilizata frecvent si care poate fi citita in mod automat. Daca ne solicitati acest lucru, putem sa transmitem datele dvs. unei alte entitati, daca este posibil din punct de vedere tehnic.
 7. g) Dreptul de a depune o plangere la autoritatea de supraveghere - aveti dreptul de a depune o plangere la autoritatea de supraveghere a prelucrarii datelor in cazul in care considerati ca v-au fost incalcate drepturile:

 

Politica de livrare

 1. Livrarea

ATENTIONARE SPECIALA:

Efectuarea operațiunilor de livrare se face după confirmarea plații de către bancă ceea ce înseamnă 4-5 zile lucrătoare. Comisioanele și costurile plaților prin bancă/curier sunt suportate de către dvs.

După confirmarea plații de către bancă livrarea se va realiza în cel mai scurt timp în funcție de tipul facilitații achiziționate și modalitatea de plată și livrarea pe care ați ales-o prin completarea formularului.

Timpul de livrare poate varia în funcție de volumul de comenzi înregistrate.

Va rugăm să țineti cont că revista se editează o dată pe lună.

Transportul pe teritoriul României costă 12 RON, indiferent de modalitatea de plată aleasă. (Tarifele includ TVA.)

Datorită faptului că livrarea se face printr-un agent terţ, nu putem garanta calitatea serviciului. Însă, pentru orice problemă privind procesul de livrare, nu ezitaţi să ne contactaţi.

Vă informăm că, din motive logistice și legale, nu putem livra comenzi la adrese din afara României.

 

Politica generala de livrare a Revistelor tiparite

Revistele tipărite, toate cele 12 numere anuale, se livrează o dată pe lună, într-un singur colet la adresa pe care ați menționat-o la completarea formularului de abonare. Dacă la data abonării revista a fost tiparită atunci livrarea se face în maxim 4 zile lucrătoare. Dacă nu a fost efectuată tipărirea livrarea se va realiza în maxim 10 zile lucrătoare de la data tipăririi.

Politica generala de livrare a facturilor

Facturile se emit exclusiv online și deci nu se trimit în original. Dacă doriți factura în original trebuie sa ne anunțați.

Dovada plații, chitanța, o constituie ordinul de plată vizat de bancă sau ordinul de plată online iî cazul plații prin transfer bancar sau documentele emise de Netopia în cazul în care ați efectuat plata cu cardul, sau bonul de plata către curier.

ATENTIE: Livrarea se va face la adresa pe care ați notat-o în formularele de abonare.

Veți fi anunțați din timp prin email și SMS cu data livrării. Daca între timp ați schimbat adresa unde doriți să primiți revista vă rugăm să va autentificați pe site și să schimbați adresa de livrare sau să ne anunțați pe adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

 

Pentru orice altă livrare suplimentară sau greșeli de redactare a adresei de livrare și retrimiterea coletului, costurile cu livrarea sunt suportate de abonat.

ATENTIE: De obicei curierii apelează telefonic persoana de la adresa de livrare pentru a confirma viitoarea livrare și a stabili detaliile livrării.Dacă nu este gasită persoana la adresa de livrare sau nu se primești coletul acesta se va întoarce la sediul Curierului din localitatea unde este depozitul județean al firmei. Aici va staționa un timp de maxim 7 zile și va aștepta să fie ridicat de dumneavoastră. Daca nu ridicați coletul acesta se reîntoarce la noi, costurile fiind transferate ulterior în contul dumneavoastră, mai putin transportul coletului.

 1. Livrarea "Livrare si plata la curier"

Nu se fac livrari cu plata la curier. Plățile se fac exclusiv utilizând cardul bancar prin Netopia,  transfer bancar prin internet banking sau ordin de plată prin Banca dvs.

Sunt posibile și alte modalitati de plata, oricare o doriti, dar pentru aceasta trebuie sa contactati echipa Infomediu Europa pentru a stabili de comun acord valoare și modul de realizare.

Politica privind fisierele cookies

 

 1. Introducere

Prezenta Politică privind fișierele cookies se aplică tuturor utilizatorilor paginii de internet targulnationalimobiliar.ro. Informațiile prezentate în continuare au ca scop informarea utilizatorilor acestei pagini de internet cu privire la plasarea, utilizarea și administrarea cookie-urilor de către S.C. RECICLYNG INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L în contextul navigării utilizatorilor pe această pagină de internet.

 

 1. Ce sunt cookie-urile?

Folosim termenul „cookie”-uri pentru a ne referi la modulele cookie și la tehnologiile similare prin intermediul cărora pot fi colectate informații în mod automat. Un „Internet Cookie” (termen cunoscut și sub denumirea de „browser cookie” sau „HTTP cookie” ori „cookie”) reprezintă un fișier de mici dimensiuni, format din litere și numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau pe alte echipamente ale unui utilizator prin intermediul cărora se accesează internetul. Cookie-urile sunt instalate prin solicitarea emisă de un web-server către un browser (de ex.: Internet Explorer, Firefox, Chrome). Cookie-urile odată instalate au o durată de existență determinată, rămânând „pasive”, în sensul că nu conțin programe software, viruși sau spyware și nu vor accesa informațiile de pe hard driverul utilizatorului pe al cărui echipament au fost instalate.

Un cookie este format din două părți:

numele cookie-ului; și

conținutul sau valoarea cookie-ului.

Din punct de vedere tehnic, doar web-serverul care a trimis cookie-ul îl poate accesa din nou în momentul în care un utilizator se întoarce pe pagina de internet asociată web-serverului respectiv.

 

 1. Pentru ce scopuri sunt utilizate cookie-urile prin intermediul acestei pagini de internet:

Cookie-urile sunt utilizate pentru a furniza utilizatorilor acestei pagini de internet o experiență mai bună de navigare și servicii adaptate nevoilor și interesului fiecărui utilizator în parte și anume pentru:

îmbunătățirea utilizării acestei pagini de internet, inclusiv prin identificarea oricăror erori care apar în timpul vizitării/utilizării acesteia de către utilizatori;

furnizarea de statistici anonime cu privire la modul în care este utilizată această pagină de internet către S.C. RECICLYNG INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L., în calitate de deținător al acestei pagini de internet;

anticiparea unor eventuale bunuri care vor fi în viitor puse la dispoziția utilizatorilor prin intermediul acestei pagini de internet, în funcție de serviciile / produsele accesate.

Pe baza feedback-ului transmis prin cookie-uri în legătură cu modul în care se utilizează această pagină de internet, S.C. RECICLYNG INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L. poate adopta măsuri pentru ca această pagină de internet să fie mai eficientă și mai accesibilă pentru utilizatori.

Astfel, utilizarea cookie-urilor permite memorarea anumitor setări/preferințe stabilite de către utilizatorii acestei pagini de internet, precum:

limba în care este vizualizată o pagină de internet;

facilitarea accesului în contul utilizatorilor;

postarea comentariilor pe site.

postarea de anunturi gratuite

 

 1. Care este durata de viață a cookie-urilor?

Durata de viață a cookie-urilor poate varia semnificativ, depinzând de scopul pentru care este plasat. Există următoarele categorii de cookie-uri care determină și durata de viață a acestora:

Cookie-uri de sesiune – Un „cookie de sesiune” este un cookie care este șters automat când utilizatorul își închide browserul.

Cookie-uri persistente sau fixe – Un „cookie persistent” sau „fix” este un cookie care rămâne stocat în terminalul utilizatorului până când atinge o anumită dată de expirare (care poate fi în câteva minute, zile sau câțiva ani în viitor) sau până la ștegerea acestuia de către utilizator în orice moment prin intermediul setărilor browserului.

 

 1. Ce sunt cookie-urile plasate de terți?

Anumite secțiuni de conținut de pe pagina de internet pot fi furnizate prin intermediul unor terți, adică nu de către S.C. RECICLYNG INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L, caz în care aceste cookie-uri sunt denumite cookie-uri plasate de terți („third party cookie-uri”). Terții furnizori ai cookie-urilor trebuie să respecte, de asemenea, regulile în materie de protecție a datelor și Politica de Confidențialitate disponibilă pe această pagină de internet. Aceste cookie-uri pot proveni de la urmatorii terți: Google Analytics, Facebook.

 

 1. Ce cookie-uri sunt folosite prin intermediul acestei pagini de internet:

Prin utilizarea/vizitarea paginii de internet pot fi plasate următoarele cookie-uri:

 1. Cookie-uri de performanță a paginii de internet;
 2. Cookie-uri de analiză a utilizatorilor;
 3. Cookie-uri pentru geotargetting;
 4. Cookie-uri de înregistrare;

 

 1. Cookie-uri de performanță

Prin acest tip de cookie-uri sunt memorate preferințele utilizatorului acestei pagini de internet, astfel încât setarea din nou a preferințelor în cazul vizitării ulterioare a paginii de internet nu mai este necesară.

 1. Cookie-uri de analiză a utilizatorilor

Aceste cookie-uri ne informează dacă un anumit utilizator al paginii de internet a mai vizitat/utilizat această pagină de internet anterior. Aceste cookie-uri sunt utilizate doar în scopuri statistice.

 1. Cookie-uri pentru geotargetting

Aceste cookie-uri sunt utilizate de către un soft care stabilește țara de proveniență a utilizatorului paginii de internet. Vor fi primite aceleași reclame indiferent de limba selectată.

 1. Cookie-uri pentru înregistrare

Atunci când vă înregistrați pe acest site, se generează cookie-uri care memorează acest demers. Serverele utilizează aceste cookie-uri pentru a ne arăta contul cu care sunteți înregistrat. De asemenea, utilizarea acestor cookie-uri permite să asociem orice comentariu postat pe pagina de internet cu username-ul contului folosit. În cazul în care nu a fost selectată opțiunea „păstrează-mă înregistrat”, aceste cookie-uri se vor șterge automat la momentul terminării sesiunii de navigare.

 

 1. Ce tip de informații sunt stocate și accesate prin intermediul cookie-urilor?

Cookie-urile păstrează informații într-un fișier text de mici dimensiuni care permit recunoașterea browserului. Această pagină de internet recunoaște browserul până când cookie-urile expiră sau sunt șterse.

 

 1. Particularizarea setările browserului în ceea ce privește cookie-urile

În cazul în care utilizarea cookie-urilor nu este deranjantă iar calculatorul sau echipamentul tehnic utilizat pentru navigarea pe această pagină de internet este folosit doar de către dumneavoastră, pot fi setate termene lungi de expirare pentru stocrarea istoricului de navigare. În cazul în care calculatorul sau echipamentul tehnic utilizat pentru navigarea pe această pagină de internet este folosit de mai multe persoane, poate fi luată în considerare setarea pentru ștergerea datelor individuale de navigare de fiecare dată când browserul este închis.

 

 1. Cum pot fi oprite cookie-urile?

Dezactivarea și refuzul de a primi cookie-uri pot face această pagină de internet dificil de vizitat, atrăgând după sine limitări ale posibilităților de utilizare ale acesteia. Utilizatorii își pot configura browserul să respingă fișierele cookie sau să fie acceptate cookie-uri de la o pagină de internet anume. Toate browserele moderne oferă posibilitatea de a schimba setările cookie-urilor. Aceste setări pot fi accesate, ca regulă, în secțiunea „opțiuni” sau în meniul de „preferințe” al browserului tău. Totuși, refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu înseamnă că nu veți mai primi publicitate online – ci doar ca aceasta nu va fi adaptată preferințelor și interesele dumneavoastră, evidențiate prin comportamentul de navigare.

Pentru a înțelege aceste setări, următoarele linkuri pot fi folositoare:

Cookie settings in Internet Explorer

Cookie settings in Firefox

Cookie settings in Chrome

Cookie settings in Safari

Pentru orice întrebări suplimentare cu privire la modul în sunt utilizate cookie-urile prin intermediul acestei pagini de internet, vă rugăm să vă adresați la: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Politica de retur

Notificare:
Va rugăm să fiți atenți la ce achizitionați, cantitățile pe care le adăugați în coș și la datele de facturare și de livrare. O dată livrate produsele orice cost suplimentar (generat de schimbarea adresei fără notificarea societății noastre, neprimirea pachetelor de la curier, retrimitrea acestora, refuzul de primire, etc) va fi achitat de dumneavoastră


Anulare comanda
Puteți anula comanda în termen de 24 de ore. Banii vor fi returnați în termen de 15 zile de la primirea anularii.

ATENTIONARE SPECIALA 1:
Dacă schimbați adresa de livrare între data abonării și data livrării vă rugăm să ne notificați noua adresă

ATENTIONARE SPECIALA 2:
Daca doriți să achiziționați abonamente pentru altă persoană sau societate, vă rugăm să notificați acest lucru în mesaj sau email către InfoMediu Europa la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Nu se poate face retur.

Protest la Bistrița-Năsăud, după ce a fost deschisă o stație de mixturi asfaltice în mijlocul orașului

Peste 100 de localnici din Năsăud, județul Bistrița-Năsăud, au protestat, joi, încercând să blocheze activitatea unei firme care instalat o stație de mixturi asfaltice în oraș, la câțiva zeci de metri de locuințele oamenilor. Proprietarul unei păstrăvării spune că i-au murit toți peștii, scrie Mediafax.

Peste 100 de localnici din Năsăud au protestat împotriva unei companii din Bistrița-Năsăud care și-a instalat, la doar câțiva zeci de metri de locuințele lor, o stație de mixturi asfaltice, dar și împotriva autorităților care au dat avizele de funcționare.

Oamenii spun că de mai bine de două săptămâni, de când firma și a început activitatea, zgomotul este infernal, mirosul insuportabil și că întreaga zonă este acoperită de un praf negru.

“Nu mai rezistăm! Am decis să ieșim în stradă să protestăm împotriva firmei și a celor care au dat autorizație să funcționeze la doar 80 de metri de prima locuință. Legea spune că o astfel de stație ar trebui construită la minimum 500 de metri de locuințe, ori aceasta este construită chiar în oraș, distanța până la prima casă nefiind nici de 80 de metri. Au venit autoritățile, au făcut măsurători, înainte ca stația să funcționeze și au spus că totul este în regulă, că nu este un pericol pentru sănătatea localnicilor. Toate studiile au fost făcute însă în momentul în care stația încă nu funcționa. Am depus sesizări peste tot, după ce stația început să funcționeze, pentru că este plin de praf, mirosul e insuportabil și zgomotul de asemenea. Cum nu avem niciun fel de rezultat, nu am mai avut de ales și am decis să ieșim în stradă” a declarat unul dintre protestatari, Silviu Fetti.

Potrivit acestuia, din momentul în care pornește stația, la 5.30, oamenii nu se mai pot odihni, iar gemurile trebuie ținute închise, din cauza mirosului.

„În fiecare dimineață la ora 5.30 pornesc stația de betoane. Este un zgomot infernal. Nu ne mai putem odihni. Pe lângă zgomotul făcut de utilaje îi mai auzim și pe muncitori cum țipă în difuzoare. De două săptămâni nu mai putem deschide geamurile pentru că mirosul este infernal. Vă puteți imagina cum este să dormi pe căldurile astea cu geamul închis și să nu poți să aerisești deloc?!”, a mai spus protestatarul.

Cei care locuiesc în apropierea stației de betoane se tem că praful negruk care se așterne peste tot, le va afecta sănătatea lor și a copiilor lor.

“Nu putem lăsa nimic afară, uitați-vă cum arată mașinile... Au praf de un deget pe ele în mai puțin de o zi de când am parcat-o în curtea casei. Este revoltător! Cum să ne lăsm copiii să se mai joace în curte?! Suntem nemulțumiți și de deciziile primăriei care a autorizat stația în mijlocul orașului, când legea spune că nu se construiesc astfel de stații mai aproape de 500 de metri de locuințele oamenilor. Suntem aici câteva zeci de case și am ajuns la limita răbdării”, a spus un alt protestatar.

Proprietarul unei păstrăvării, situată foarte aproape de stația de mixturi asfaltice se plânge că de când funcționează aceasta i-au murit toți peștii din bazine.

"Nu am știut ce se întâmplă, au început să moară peștii rând pe rând şi am renunțat apoi la toți deși îi cresc de peste cinci ani de zile. Abia după ce am intrat într-una din zile în piscină, am constatat că există o foarte mare problemă. Am ieșit din piscină și eram plin de blânde, niște bube mari, din cauza depunerilor care s-au făcut din cauza prafului care s-a depus în piscină și atunci mi-am dat seama că păstrăvii, care sunt foarte sensibili, au murit din această cauză. Voi face o serie de analize și apoi voi vedea dacă voi reuși să acționez firma în judecată pentru poluare", a declarat Petru Huşanu.

Autoritățile locale susțin că au fost nevoite să emită autorizația de construire a stației de mixturi asfaltice după ce compania a reușit să obțină din partea Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud și a Agenției pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud avizele necesare funcționării.

"Din păcate, nu am avut de ales. Noi, prin certificatul de urbanism, am solicitat o serie de avize de la Direcția de Sănătate Publică și de la mediu. Ei le-au obținut și am fost obligați să emitem autorizația de construcție, nu autorizația de funcționare, care a fost dată de autoritățile de mediu. A durat o lună de zile până am emis autorizația de construcție pentru că nici nouă nu ni s-a părut normal să se deschidă o astfel de stație în oraș, dar am fost amenințați de firma că vom fi dați în judecată și mi se vor cere despăgubiri foarte mari dacă nu emite autorizația de construcție. Suntem de partea oamenilor, au dreptate, nu este normal să suporte zgomotul și poluarea de aceea i-am încurajat să facă sesizări către Direcția de Sănătate Publică și către instituțiile de mediu pentru a vedea cum se poate rezolva problema", a declarat primarul orașului Năsăud, Mircea Romocea.

Ne puteți urmări și pe:

    

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107, Comuna Surani, Judetul Prahova
CIF: 36349720; Email:director@infomediu.eu
Telefon: +40 720 88 28 55