TRANSAVIA distinsă cu premiul SUSTAINABILITY PROJECT OF THE YEAR: ENVIRONMENT în cadrul galei Business Review Awards

TRANSAVIA distinsă cu premiul SUSTAINABILITY PROJECT OF THE YEAR: ENVIRONMENT în cadrul galei Business Review Awards

Preocuparea pe care TRANSAVIA o are de ani buni pentru a diminua cât de mult posibil impactul asupra mediului și pentru a contribui la calitatea vieții consumatorilor și a comunităților a fost recunoscută în cadrul celei de a 18-a ediții a Galei Premiilor Business Review, care a celebrat „campionii de business”, pe 06 martie 2023. Trofeul SUSTAINABILITY PROJECT OF THE YEAR: ENVIRONMENT, obținut de TRANSAVIA, recunoaște eforturile companiei în direcția sustenabilității și dezvoltării durabile, precum și elementele inovatoare pe care le-a integrat, de la bob la furculiță, pentru a avea un impact pozitiv asupra mediului și pentru a asigura un viitor mai verde pentru generațiile următoare.

 Criteriile solide care au stat la baza evaluării făcute de juriu au evidențiat politica „zero pierderi” și impactul redus asupra mediului și biodiversității pe care operațiunile integrate vertical ale TRANSAVIA le înregistrează, ridicând astfel ștacheta sustenabilității în sectorul alimentar din România.

  „„Suntem onorați să primim acest premiu, care este o nouă recunoaștere a faptului că facem lucrurile exact așa cum trebuie, zi de zi. Acest premiu confirmă că ne numărăm printre marile companii care, prin acțiunile lor responsabile, contribuie la un viitor mai verde pentru generațiile următoare. Prin strategia noastră de sustenabilitate, de la bob la furculiță, identificăm constant oportunități de creștere verde, profitabilă, bazate pe politica „zero pierderi”, producție responsabilă, grijă față de oameni, mediu și comunități. Totodată, investim constant în soluții care ne reduc amprenta de mediu, având în implementare cel mai mare proiect de energie verde din industria alimentară din țara noastră: o investiție masivă, de aproximativ 35 de milioane de euro, din fonduri proprii, care va contribui la rezultatele noastre pe termen lung", declară Theodora Popa, Vicepreședinte TRANSAVIA.

 Politica ZERO-pierderi înseamnă valorificarea a tot ce se poate astfel încât practic să nu se genereze deșeuri. TRANSAVIA acordă o atenție deosebită gestionării așternutului uzat scos din hale, care este valorificat circular prin utilizare ca îngrășământ organic pe terenurile administrate de companie (peste 10.000 de hectare) în cadrul fermelor vegetale deținute. 

În ceea ce privește eficiența energetică, există preocupări la toate capitolele: absolut toate spațiile de producție sunt eficientizate energetic, sunt bine construite, bine izolate, cu sisteme centrale de ventilație și încălzire, cu iluminat economic, astfel încât consumurile energetice să fie cât mai reduse.  Se investește masiv în energie verde și soluții de eficiență energetică, având cel mai mare proiect de acest tip din industria alimentară din țara noastră, cu implementare în toate cele 56 de puncte de lucru deținute.  Investiția de aproximativ 35 de milioane de euro, din fonduri proprii, începută în 2022 și planificată a fi încheiată până la finalul anului în curs, va acoperi aproape în integralitate, energia electrică necesară. La finalul proiectului, în 2023, vor fi eliminate anual aproximativ 18 milioane kg CO2, echivalentul plantării anuale a câte 841,000 de copaci (o pădure de 900ha).

 Respectarea biodiversității subliniază responsabilitatea TRANSAVIA, în calitate de  companie cu o prezență extinsă a lanțului valoric. Astfel, încă din anul 2020, 100% din cantitatea de șrot de soia achiziționată pentru hrana păsărilor este certificată ca provenind din afara Biomului Amazonian, îndeplinind astfel obiectivul propus de a utiliza în procurarea hranei pentru păsări exclusiv materii prime provenite din surse sustenabile.

 TRANSAVIA este singura companie din sector care a publicat, încă din 2019, Rapoarte de Sustenabilitate, în acord cu standardele GRI, având obiective ambițioase de sustenabilitate, aliniate cu Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite. Progresul semnificativ și atingerea în avans a majorității obiectivelor asumate a determinat un nou pas în această călătorie a grijii față de oameni, animale, mediu și comunități și stabilirea de noi obiective pentru următorii ani, până în 2030 (raportate la datele din 2020), incluse deja în Raportul de Sustenabilitate publicat pe site-ul companiei.

 TRANSAVIA a ridicat ștacheta sustenabilității pentru sectorul alimentar, fiind singura companie românească care și-a asumat standardele necesare pentru a fi co-semnatară a Codului Conduită al UE cu privire la Practicile Responsabile Comerciale și de Marketing în Sectorul Alimentar. De asemenea, încă din 2018, am implementat standardul Global G.A.P. de bune practici și sustenabilitate în agricultură, realizând în acest mod o premieră în industria cărnii din România.  Și restul de certificări (ISO 22000, FSSC 22000, BRC Food v7, Halal) pe care le are contribuie la încrederea pe care consumatorii și partenerii o au în produsele companiei. Toate aceste acțiuni concrete, reafirmă eforturile și acțiunile întreprinse pentru a crește în mod sănătos și sustenabil afacerea, având o puternică orientare către producția durabilă, către grija față de mediu, de responsabilitatea socială și față de angajați.

 Premiul SUSTAINABILITY PROJECT OF THE YEAR: ENVIRONMENT a fost acordat companiei TRANSAVIA în cadrul Galei Business Review Awards 2023, care a marcat și 25 de ani de activitate a Business Review în România.

Ne puteți urmări și pe:

    

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107, Comuna Surani, Judetul Prahova
CIF: 36349720; Email:director@infomediu.eu
Telefon: +40 720 88 28 55