Every Can Counts prezintă o nouă ediție International Recycling Tour dedicată Zilei Mondiale a Mediului

Every Can Counts prezintă o nouă ediție International Recycling Tour dedicată Zilei Mondiale a Mediului

Angajat să promoveze un viitor mai sustenabil și să încurajeze schimbarea pozitivă a atitudinilor și comportamentelor față de reciclarea dozelor de băutură, Every Can Counts, program dedicat reciclării anunță cea de-a patra ediție a International Recycling Tour. Aceasta va avea loc concomitent în România și alte 15 orașe din Europa, Brazilia și Emiratele Arabe Unite. Noutatea aceste ediții este dată de instalațiile de artă PixelCan, care aduc în atenția publicului animale pe cale de dispariție, atrăgând atenția asupra necesității acțiunilor de mediu într-o zi cu semnificație globală – Ziua Mondială a Mediului.

Campania dinamică de conștientizare, lansată pentru a sărbători Ziua Mondială a Mediului, își propune să evidențieze importanța reciclării dozelor de băutură în economisirea resurselor valoroase și atenuarea schimbărilor climatice. Prin reciclarea aluminiului, putem economisi 95% din energia necesară pentru a produce o nouă doză din materii prime.

Programată să înceapă pe 5 iunie și cu activități care acoperă weekendul viitor, această campanie va avea loc în 16 orașe din Europa, Brazilia și Emiratele Arabe Unite: Belgia, Brazilia, Republica Cehă, Franța, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Muntenegru, Țările de Jos, Polonia, România, Serbia, Spania, Emiratele Arabe Unite și Regatul Unit. Ambasadori dedicați reciclării, care preiau misiunea programului de a promova reciclarea dozelor de băutură consumate în afara casei, își vor lua in spate rucsacii și se vor deplasa prin orașe pline de viață, parcuri urbane, plaje populare și festivaluri, invitând oamenii să-și recicleze dozele goale din mers.

În acord cu tema Zilei Mondiale a Mediului din acest an, care încurajează pe toată lumea să devină #GenerationRestoration, International Recycling Tour 2024 prezintă și o declarație vizuală îndrăzneață prin instalațiile sale PixelCan. În România, International Recycling Tour 2024 va fi marcat în data de 5 iunie, la Promenada Mall din București, unde publicul este invitat să ia parte la realizarea instalației PixelCan, prin care 1300 de doze din aluminiu vor fi integrate în instalația PixelCan pentru realizarea instalației Monkey.

Creată din 1300 de doze de băuturi din aluminiu, această lucrare de artă evidențiază unul dintre cele patru animale emblematice – urs polar, tigru, țestoasă de mare și cimpanzeu, care sunt amenințate sau vulnerabile din cauza degradării ecosistemului cauzată de activitățile umane. Fiecare oraș participant la International Recycling Tour va expune unul dintre aceste animale cu risc, încurajând oamenii să se alăture mișcării globale de restaurare și să-și împărtășească fotografiile pe rețelele sociale.

În România, instalația artistică PixelCan va fi completată de o serie de alte activități dedicate conștientizării privind acțiunile de mediu și reciclarea dozelor: expoziție cu tablouri și instalații realizate din doze de aluminiu; ochelari VR care vor aduce audiența mai aproape de experiența reciclării, urmârind o serie de materiale video; puzzle interactiv cu mesaje cheie despre reciclarea dozelor din aluminiu. Invitata specială a evenimentului din București va fi artista BiBi, cântăreață, vloggeriță și actriță, care se va alătura publicului pe 5 iunie, orele 11.00 - 13.00, la Promenada Mall, pentru o sesiune de meet&greet menită să încurajeze audiența către acțiuni prietenoase cu mediul înconjurător.

Acțiuni comune în 21 de țări din întreaga lume pentru reciclarea 100% a dozelor de băutură în

Pentru a menține încălzirea globală sub 2°C și a evita efectele sale cele mai dăunătoare, este necesară reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu aproape jumătate până în 2030. Potrivit Națiunilor Unite, oprirea și inversarea degradării terenurilor și oceanelor poate preveni pierderea a 1 milion de specii pe cale de dispariție. Restaurarea a doar 15% din ecosistemele din zonele prioritare poate reduce extincțiile cu 60% prin habitate îmbunătățite.

Această nevoie urgentă de decarbonizare și de reducere a amprentei de mediu a umanității se aliniază perfect cu misiunea Every Can Counts. Programul funcționează în 21 de țări, unindu-și forțele cu mărci de băuturi, companii de gestionare a deșeurilor, organizatori de evenimente și autorități locale, pentru a da posibilitatea persoanelor să facă diferența prin acțiuni simple, cum ar fi reciclarea cutiilor de băuturi. Numai în 2023, Every Can Counts a ajuns la 183,5 milioane de oameni din întreaga lume, ajutând la reciclarea a peste 55 de milioane de doze de băutură prin activări de evenimente și parteneriate.

„Viziunea noastră este să atingem un procent de 100% în reciclarea globală a dozelor de băutură! Fiecare doză reciclată poate fi din nou pe raft în 60 de zile, iar campanii precum International Recycling Tour ne aduc cu un pas mai aproape de această viziune, demonstrând puterea acțiunii colective în crearea unei economii cu adevărat circulare în beneficiul oamenilor și al naturii. ” spune David Van Heuverswyn, Director al Every Can Counts Global.

Lista completă a locațiilor participante la International Recycling Tour 2024:

Alcalá de Henares, Anvers, Belgrad, Brest, Bristol, București, Budapesta, Bydgoszcz, Catania, Dubai, Dublin, Kotor, Praga, Rio de Janeiro, Haga, Salonic

Ne puteți urmări și pe:

    

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107, Comuna Surani, Judetul Prahova
CIF: 36349720; Email:director@infomediu.eu
Telefon: +40 720 88 28 55