• EIT Webbanner
  • Webbanner Saci
  • 1
Joi, 26 Octombrie 2017 22:06

București, 26 octombrie 2017: Mari companii din Emiratele Arabe Unite, prezente pe piața românească, proiectează creșterea și consolidarea, în viitor, a amprentei investiționale în România, a fost concluzia întrevederilor ministrului Ilan Laufer cu c

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

București, 26 octombrie 2017: Mari companii din Emiratele Arabe Unite, prezente pe piața românească, proiectează creșterea și consolidarea, în viitor, a amprentei investiționale în România, a fost concluzia întrevederilor ministrului Ilan Laufer cu comunitatea de business emirateză.

 

Discuțiile ministrului român cu președintele Consiliului de administrație DP World, Sultan Ahmed bin Sulayem și co-fondatorul și vicepreședintele Al Dahra Holding Abu Dhabi, Khadim Al Darei, au avut ca temă principală proiectele de extindere a afacerilor acestor companii în România.

 

Pentru a cunoaște mai bine oportunitățile oferite de țara noastră, este important ca schimbul de informații între oamenii de afaceri din EAU și comunitatea de business  românească să se intensifice atât prin participarea la misiuni economice sau de prospectare a pieței din România, cât și prin prezența constantă a firmelor românești, prin Programul de promovare a exportului, cu finanțare de la bugetul de stat, la principalele evenimente expoziționale organizate în EAU.

 

Compania DP World desfășoară operațiuni multiple - terminale maritime și terestre, servicii maritime, logistică și servicii auxiliare. Aceasta deține 78 de terminale operaționale, în  peste 40 de țări din cele 6 continente, unde lucrează 36.500 angajați, având astfel o prezență semnificativă atât pe piețele emergente, cât și pe cele mature.

 

Holdingul semi-guvernamental emiratez Al Dahra, cu o cifră de afaceri de 1 mld. USD, este un lider proeminent în domeniul agrobusinessului și cel mare trader de cereale din Orientul Mijlociu. Grupul desfășoară afaceri în peste 20 de țări, deține și exploatează o bază mare de active, incluzând o suprafață de peste 200 mii ha, 8  fabrici de presare și producție de furaje, 4 unități de măcinare a orezului și 2 instalații de măcinare a făinii.

 

Întrevederea delegației române cu Fahad Sattar Dero, CEO ASD Holding Ajman, a avut ca temă centrală posibilitățile de extindere pe orizontală a investiției inițiale realizate in România în domeniul agricol și, până la finalul acestui an, este așteptată misiunea de prospectare a CEO ASD Holding pentru a continua și detalia discuțiile cu reprezentanții InvestRomania.

 

În cadrul componentei de business a vizitei oficiale în Emiratele Arabe Unite, ministrul Laufer a avut, de asemenea, o întâlnire cu reprezentanții MUBADALA Investment Company,  fond de investiții stabilit de guvernul din Abu Dhabi ca agent principal în diversificarea economiei emiratului  Abu Dhabi.

 

Cu această ocazie au fost identificate mai multe direcții de colaborare, în special sectoare generatoare de inovare, plus valoare și forță de muncă înalt calificată, cum ar fi producție in industria aeronautică, IT, inteligență artificială și tehnologii autonome.

 

Vizita delegației române la Nakheel Group, cel mai mare dezvoltator imobiliar din EAU și pe plan mondial, a avut ca rezultat invitarea firmelor românești din sectorul construcțiilor și proiectării să participe cu echipamente, tehnologie și forță de muncă la realizarea proiectelor de anvergură pe care grupul le dezvolta.

 

Întrevederea ministrului Ilan Laufer cu Hakmi Mohammad Rahif, Chairman & Board Director al grupului de companii emirateze ARMADA, s-a centrat pe interesul holdingului pentru oportunități de investiții în România, atât în domeniul agriculturii, cât și în turism sau imobiliare. Grupul deține un portofoliu de mai multe miliarde de dolari, cu facilități în sectoare precum: medical, wellnes&spa, imobiliar și industria ospitalității.

 

La încheierea vizitei, împreună cu oficialii guvernamentali din EAU, s-a  convenit ca lucrările celei  de a patra comisii mixte de cooperare economică dintre România și EAU să se desfășoare, la București, în perioada 7-8 decembrie 2017.

 

Vizita de lucru a ministrului Laufer în statele din Golf continuă, în zilele următoare, în Kuweit și Qatar.

 

Reamintim că ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat Ilan Laufer s-a aflat, în perioada 22-24 octombrie 2017, într-o vizită oficială în Emiratele Arabe Unite, unde a fost însoțit de ES Adrian Măcelaru, ambasadorul României la Abu Dhabi, consulul general al României la Dubai, Nicoleta Teodorovici și reprezentantul Biroului de Promovare Comercial Economică de la Dubai, Titus Țintean.

 

 

 

Biroul de presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Ne puteți urmări și pe:

    

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55