• EIT Webbanner
  • Webbanner Saci
  • 1
Luni, 21 August 2017 19:08

8 moduri prin care poți reduce consumul de plastic

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

1. Folosește o sticlă refolosibilă

Folosirea unei sticle refolosibile este o modalitate foarte bună prin care poți reduce folosirea plasticului și prin care poți economisi și bani.

2. Refuză paiele de plastic

Paiele de plastic nu aduc nimic bun mărilor și oceanelor. Data viitoare când comanzi o băutură, gândește-te dacă chiar ai nevoie de pai – și dacă nu ai, pur și simplu refuză-l. Poți încuraja barul tău preferat să nu mai folosească paie și să ofere în schimb paie de hârtie.

3. Folosește un pahar de cafea refolosibil

În fiecare an, în Marea Britanie se aruncă 2,5 miliarde de pahare de cafea – și doar 1 din 400 sunt reciclate. Ia cu tine un pahar reciclabil – unele cafenele îți oferă chiar o reducere dacă folosești paharul tău – și dacă nu fac asta, întreabă-le de ce nu!

4. Evită ambalajele excesive pentru alimente

Fie că facem alegeri diferite în supermarket sau alegem un alt loc de unde să facem cumpărăturile, cu toții putem să reducem cantitatea de plastic pe care o cumpărăm. Și ca bonus, fructele și legumele vrac sunt adesea mai ieftine decât cele pre-ambalate.

5. Folosește doze de reumplere pentru detergent

Sunt unele produse pentru care este greu să eviți să cumperi un recipient de plastic (de exemplu, săpun lichid sau detergent de rufe lichid) – vestea bună este că acum sunt disponibile din ce în ce mai multe variante prin care poți să îți umpli vechiul recipient.

6. Refuză tacâmurile de unică folosință

Toți am trecut prin asta – la o cafenea sau într-o gară unde am cumpărat o salată sau un iaurt dar unde se oferă numai tacâmuri din plastic. Deși este greu să planifici pentru orice situație, încearcă să iei cu tine o lingură sau o furculiță (briceagurile tradiționale le au pe ambele, dar atenție pe unde călătorești) în geantă sau să ții la birou un set personal de tacâmuri.

7. Evită microgranulele

Unele țări deja au interzis microgranulele din cosmetice, însă interzicerea efectivă se va produce abia peste un an, astfel că până atunci vor mai exista încă produse pe rafturi. Verifică eticheta produselor înainte să le cumperi și evită produsele care conțin polietilenă (PE), polipropilenă (PP), tereftalat de polietilenă (PET) poli-metil metacrilat (PMMA), politetrafluoretilenă (PTFE) și nailon.

8. Ia cu tine mereu o pungă pentru cumpărături

Numărul de pungi de plastic folosite a scăzut de când acestea sunt taxate, iar unele sunt chiar biodegradabile. Mulți dintre noi ne-am obișnuit deja să avem cu noi o pungă în plus. Dacă încă nu faci asta, încearcă să folosești una textilă care se împăturește ușor și pe care o poți lua în geanta obișnuită.

Dacă facem doar câteva mici schimbări zilnice putem avea un impact mare asupra cantității de plastic pe care o folosim zilnic.


SURSA:

www.greenpeace.org/romania.ro
Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Ne puteți urmări și pe:

    

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55