• EIT Webbanner
  • Webbanner Saci
  • 1
Vineri, 18 August 2017 12:41

Procedura de aprobare și stadiul elaborării Planului Național de Gestionare a Deșeurilor (PNGD)

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În scopul corectei informări a locuitorilor județului Sibiu în legătură cu stadiul în care se află procedura de aprobare a Planului Național de Gestionare a Deșeurilor (PNGD), document care va reglementa modul în care vor fi gestionate și deșeurile din județul dumnealor, facem următoarele precizări:

 

Planul Național de Gestionare a Deșeurilor (PNGD) a fost elaborat în cadrul proiectului de asistență tehnică ”Dezvoltarea capacității administrative a Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor de a implementa politica în domeniul managementului deșeurilor și al siturilor contaminate- C.A.D.S.”, cod SIPOCA 21.

 

În conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 1076/2004 privind stabilirea procedurii de realizare a evaluării de mediu pentru planuri și programe, în luna aprilie a.c., Ministerul Mediului a informat publicul asupra realizării primei variante a PNGD (vezi www.mmediu.ro) și, ca urmare a demarării acestui proces, publicul a avut posibilitatea să transmită observații/comentarii la acest document.

 

TOATE solicitările înregistrate la Ministerul Mediului au fost/sunt/vor fi analizate, astfel încât să se asigure integrarea considerațiilor cu privire la mediu în pregătirea și adoptarea formei finale a PNGD.

 

În prezent, procedura de evaluare strategică de mediu, OBLIGATORIE, menționată, este în desfășurare, urmând a fi elaborat și un Raport de mediu, care va IDENTIFICA, DESCRIE și EVALUA potențialele EFECTE SEMNIFICATIVE ASUPRA MEDIULUI, urmare a implementării prevederilor PNGD.

Într-o etapă ulterioară, publicul interesat își poate exprima opinia asupra proiectului de Plan propus/Raportului de mediu și, PE BAZA OBSERVAȚIILOR JUSTIFICATE, se vor putea aduce modificări conținutului acestor documente, înainte de a fi aprobate prin Hotărâre de Guvern.

 

Orice alte informații vehiculate privind procedura de aprobare și stadiul elaborării PNGD nu sunt reale.

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Ne puteți urmări și pe:

    

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55