Imprimă această pagină
Luni, 19 Iunie 2017 01:50

NOILE ECHIPAMENTE FOLOSITE IN RECICLARE

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Managerul pentru Dezvoltare al Recondis Technology explica evolutia pietei de echipamente pentru recilare in ultimi 10 ani. Acesta defineste solutile oferite de firma pe care o conduce precum si tehnologiile de ultima generatie pe care le ofera.

Care era contextul de piata la momentul in care ati pus pe picioare aceasta afacere?

Imi aduc aminte ca am prins criza reciclabilelor. A fost o perioada in 2008 cand colectorii detineau pe stoc mii de tone de carton deoarece piata se prabusise. La un an distanta eu am facut pasul insre tehnologie. Toti cunoscutii mi-au spus ca sunt nebun, unde cred eu ca voi vinde asemenea masinarii?  Atunci am gasit exodul echipamentelor second hand disnspre occident spre Romania. 

Cum au evoluat aceste nevoi ale pietei, ale clientilor in toti cei 10 ani de cand sunteti prezenti pe piata?

Spre exemplu eu inchiriam

prescontainere (back link: http://www.recondis.com/echipamente/prescontainer-sharktainer/   Nu conta aspectul lor insa trebuiau sa fie functionale. Acum in contextul in care avem tot mai multe investitii straine in tara, ni se cer echipamente noi la preturi cat mai mici. Pe de alta parte daca e sa luam evolutia cereri pentru

 prese de balotat deseuri (http://www.recondis.com/echipamente/prese-automate-de-balotat-deseuri/ , aici inregistram o preferinta in crestere pentru echipamente noi. 

Ce solutii ofera astazi compania Recondis (http://www.recondis.com/  si cui va adresati cu aceste solutii?

Noi oferim tehnica pentru managementul deseurilor. In speta prescontainere, prese de balotat deseuri reciclabile si tocatoare pentru deseuri. Principala piata de desfacere este constituita din colectori si OTR. Insa nu ne este straina nici desfacere in retail si industrie.

Ce noutati ati adus in portofoliul de solutii, in ultimii ani?

Venim cu 3 propuneri noi. Avem o presa de balotat reciclabile mobila, compacta, automata, special conceputa pentru piata din industrie si retail. Avem un prescontainer tip autogunoiera pentru colectarea selectiva. Suntem pregatiti sa suplinim instalatile tehnologice slab dimensionate in cazul statilor pentru transfer deseuri.

Ce va diferentiaza astazi pe piata, in randul competitorilor?

Experienta, service calificat pentru aceste echipamente, modul de tranzactionare. Noi nu suntem dealeri. Noi doar consiliem clientii in proiectele de investitii iar achizitile se fac direct din fabrica producatorului. Astfel clientul nostru pastreaza o legatura stransa cu producatori si se asigura ca preturile de achizitie sunt cele corecte. Noi asiguram suportul tehnic in Romania. 

Ne puteti oferi cateva exemple de proiecte realizate cu diversi parteneri?

As incerca sa nu dau nume. Sunt investitii strategice pe care parteneri nostri le-au facut. 

Pot spune ca am livrat unui combinat de procesare a cartonului din Romania echipamente pentru balotarea materialelor reciclabile in urma cu 1 an. Au fost livrate 6 instalatii automate. 

La Targu Mures impreuna cu firma de salubritate am pus pe picioare statia de transfer deseuri. 

Avem prese de balotat automate in industria de retail din Romania.

Peste doua saptamani ne pregatim sa livram o presa de balotat deseuri automata cu statie de sortare deseuri in Bucuresti

Ce obiective aveti pentru a doua jumatate a anului 2017 dpdv planuri de dezvoltare?

Vrem sa oferim mai mult partenerilor nostri. In primul rand muncim la imbunatatirea servicilor oferite. Punctul forte este departamentul de service. 

Ultima modificare Luni, 19 Iunie 2017 01:59