• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Sâmbătă, 11 Martie 2017 21:13

Mașinile vechi, interzise în Barcelona din cauza poluării

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Barcelona este următorul oraș care ia măsuri pentru a reduce poluarea provocată de trafic. Autoritățile din Barcelona le vor interzice șoferilor care conduc mașini mai vechi de 20 de ani să circule pe străzi, în timpul zilelor lucrătoare din săptămână. Legea va intra în vigoare în ianuarie 2019, informează The Guardian.

Așadar, potrivit acestei măsuri, șoferilor la va fi interzis să circule în mașini înmatriculate mai devreme de ianuarie 1997 și autoutilitare înmatriculate înainte de octombrie 1994. Interdicția se aplică în timpul zilelor lucrătoare ale săptămânii.

„Scopul nostru este să reducem emisiile cu 10% în următorii cinci ani și să atingem gradual nivelul de emisii propus de OMS. În același timp, dorim să adoptăm mai multe astfel de măsuri pentru a întruni țintele propuse de UE înainte de 2020”, au declarat reprezentați din Consiliul Municipal.

Deși legea va intra în vigoare peste doi ani, începând cu 1 decembrie 2017, șoferii nu vor mai putea conduce aceste mașini în timpul perioadelor cu grad ridicat de poluare.

Pe lângă Barcelona, măsura mai vizează încă 39 de municipalități. Cu această lege, autoritățile speră ca în 15 ani să reducă nivelul emisiilor cu 30%. Potrivit consiliului municipal, legea vizează aproximativ 100.000 de mașini, adică 7% din total, și circa 22.000 de camionete, reprezentând 16% din total. Pentru a-i determina pe cetățeni să renunțe la mașinile personale, municipalitatea le va oferi acestora gratuități pentru transportul public.

Potrivit datelor oficiale, în Barcelona se înregistrează anual 3.500 de morți premature cauzate de poluare.

La sfârșitul anului trecut primarii din Madrid, Paris, Mexico City și Atena au promis interzică până în 2025 automobilele și autoutilitarele diesel din centrele orașelor lor.

 

 

Sursa

www.green-report.ro

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: