• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Joi, 02 Martie 2017 15:34

În perioada 1-2 martie 2017, se desfășoară la Szentendre (Ungaria), la sediul Regional Environmental Center for Central and Eastern Europe (REC), sedința (kick off meeting) pentru demararea implementării proiectului intitulat JOINTISZA, precum și pr

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Proiectul JOINTISZA (Consolidarea cooperării în cadrul realizării planurilor de management a bazinelor hidrografice și a planurilor de prevenire a riscului la inundații pentru îmbunătățirea stării apelor în Bazinul Tisei) crează cadrul de cooperare transnațională pentru viitorii 2 ani în cel mai mare sub-bazin al Bazinului Dunarea.

Proiectul este finanțat de Programul Interreg al Uniunii Europene, prin Programul Transnațional pentru Dunăre, are o durată de 30 luni și aduce împreună 17 parteneri din cinci state (România, Ungaria, Serbia, Slovacia și Ucraina) care au suprafețe situate în bazinul hidrografic al Tisei.

Cei trei parteneri care participă la proiect din partea României sunt:

  • Ministerul Apelor și Pădurilor,
  • Administrația Națională “Apele Române”
  • Institutul Național de Hidrologie și Gospodărirea Apelor.

 

În cadrul proiectului vor fi identificate soluții pentru provocările comune din întregul bazin, care se referă la supraexploatare, modificarea regimului apei, contaminarea apelor, intensificarea inundațiilor pe fondul amplificării efectelor schimbărilor climatice. Totodată, proiectul are ca scop îmbunătățirea stării apelor din bazin prin consolidarea cooperării transnaționale și îmbunătățirea interacțiunii între stakeholderi (ca părți interesate) și autoritățile care administrează și monitorizează, în cooperare, același bazin hidrografic.

În cadrul ședinței de lansare a proiectului (kick off meeting) partenerii vor trece în revistă activitățile din proiect și planul de lucru și vor conveni acțiunile ce trebuie întreprinse în viitoarele 6 luni.

La prima întalnire a stakeholderilor, intitulată “JOINTISZA – Open Doors / Uși deschise”, vor fi prezentate publicului interesat obiectivele proiectului JOINTISZA, activitățile și rezultatele așteptate. Un alt scop al acestei întâlniri este acela de a genera discuții și un schimb de opinii cu privire la modul în care proiectul poate maximiza rezultatele sale în beneficiul părților interesate, al dezvoltării teritoriale și al cetățenilor.

 

Informații suplimentare:

Proiectul JOINTISZA a început în ianuarie 2017 și se va încheia în 2019.

Proiectul este implementat sub umbrela programului Interreg Europe, un Program al Uniunii Europene pentru cooperare regional care ajuta administrațiile locale și regionale din întreaga Europă să elaboreze și să implementeze politici mai bune prin Programul Transnational Dunarea, care promovează coziunea economică, socială și teritorială în Regiunea Dunării, prin integrarea politicilor în zone selectate.

Proiectul este finanțat prin Programul Interreg V-B al Uniunii Europene, componenta a Programului Transnațional pentru Dunăre (DTP 2014-2020), axa prioritară 2 (Responsabilitate pentru mediu și cultura în Regiunea Dunării), componenta 2.1 (Consolidarea managementului apelor transnaționale și prevenirea riscului la inundații) .

Valoarea totală a proiectului JOINTISZA este de 2.2 millioane EURO din care 446 mii EURO revin partenerilor romani.

Site-ul destinat proiectului :

JOINTISZA Project and the Danube Transnational Programme (DTP)

 

 

 

 

sursă:

Directia de Comunicare

Ministerul Apelor si Padurilor

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: