• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Luni, 27 Februarie 2017 21:50

Mai multe orașe se mobilizează pentru a se adapta schimbărilor climatice

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În ciuda provocărilor bugetare, orașe și localități din Europa iau măsuri pentru a pune în aplicare măsuri care îi va ajuta să se adapteze la efectele schimbărilor climatice. Un nou raport al Agenției Europene de Mediu (AEM) evidențiază oportunitățile municipalităților pentru a împărtăși cele mai bune practici și modul în care acestea pot sprijini proiecte, cum ar fi acoperișuri verzi sau extinderea parcurilor de oraș pentru a ajuta la atenuarea efectelor negative ale schimbărilor climatice.

Raportul a SEE intitulat "Finanțarea adaptării urbane la schimbările climatice," se focuseaza asupra opțiunilor de finanțare inovatoare, acum fiind utilizate, cum ar fi obligațiunile și strângere de fonduri verzi, alături de canalele tradiționale de finanțare. Raportul include studii de caz care analizează modul în care sunt în curs de dezvoltare 11 orașe din Europa, finanțarea și punerea în aplicare a măsurilor de adaptare urbană. Studiile de caz conturează diverse proiecte care vor ajuta orașele se proteja de daunele provocate de fenomene meteorologice extreme mai bine. Printre acestea se numără construirea mai multor spații verzi și instalarea de acoperișuri verzi, care sporesc retenția apei și asigură răcirea precum și izolarea termică.

Costurile necesare pentru adaptarea orașelor la efectele schimbărilor climatice variază, dar poate fi vorba de milioane de euro. Lipsa de finanțare a fost citată de către primari, manageri de oraș și planificatori ca fiind unul dintre principalele motive pentru absorbția lentă a adaptării. Fondurile publice pentru măsurile de adaptare pot fi dificil de a găsi în urma altor priorități bugetare. În același timp, multe orașe și orașele europene se confruntă cu nevoi semnificative de investiții pentru înlocuirea infrastructurii vechi pentru serviciile de bază (cum ar fi sistemele de canalizare), clădiri și transporturi în următorul deceniu. Integrarea cerințelor de adaptare la climă în astfel de investiții ar economisi bani pe termen lung.

 

 

 

Sursa si mai multe detalii:

www.eea.europa eu

Imagine:Mathias Friedel

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: