Imprimă această pagină
Vineri, 10 Februarie 2017 12:52

2017: Un an de oportunități pentru avansarea transportului electric în Europa

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O schimbare rapidă spre o mobilitate electrică în toate modurile de transport este cheia pentru a livra pe toate obiectivele pe termen lung ale Uniunii  de Energie, și anume: securitatea aprovizionării, o piață complet integrată a energiei, îmbunătățirea eficienței energetice, reducerea emisiilor și dezvoltarea cercetării.

 Introducerea treptată a Strategiei Uniunii Energiei va fi crucială pentru implementarea întregului potențial de electro-mobilitate cu o serie de repere legislative importante preconizate în lunile următoare. Mai jos ne uităm la ceea ce promite 2017, în ceea ce privește posibilitățile legislative ale UE, pentru promovarea mobilității electrice în Europa.

De-a lungul ultimilor doi ani, dovezi copleșitoare arată cum există un impact enorm sectorului transporturilor asupra sănătății umane prin poluarea aerului la nivel local.Conform ultimelor descoperiri ale SEE ,o anumită cantitate de calitate slabă a aerului indusă de transport rămâne cel mai mare pericol unic de sanatate de mediu pe continent, rezultând într-o calitate mai scăzută a vieții din cauza bolilor și o valoare estimată de 467 000 de decese premature pe an.

Mai mult decât atât, transporturile reprezintă în prezent 34% și o cotă în creștere a emisiilor de CO2, rezultate din toate sectoarele care nu sunt acoperite de sistemul de comercializare a certificatelor de emisii (ETS). Abordarea problemei emisiilor generate de transport este, prin urmare, esențială pentru atingerea obiectivelor generale de  decarbonizare ale UE. Aceasta, la rândul său, ar avea nevoie de sectorul transporturilor din UE să fie supuse unei schimbări imediate și sistematice. Potrivit lui Bellona ,acest lucru ar trebui să fie sub forma unei schimbări majore în toate modurile de transport pentru combustibili alternativi, în special energie electrică durabilă .

 

 Anul 2017 se presupune a fi un an promițător pentru trecerea la un sistem de transport curat și durabil. Mai concret, acest an oferă speranța de a accelera dezvoltarea internetului unei infrastructuri de reîncărcare interoperabile la nivelul UE, care rămâne o importantă condiție prealabilă pentru vehiculul electric (EV) de piață. Statele membre ale UE se pregătesc în prezent planurile lor naționale pentru punerea în aplicare a Directivei Combustibili Alternativi de infrastructură (AFI).

 

Mai multe informații regăsiți pe sursa:

http://bellona.org/news/transport/electric-vehicles/2017-01-2017-a-year-of-opportunities-for-advancing-electric-transport-in-europe