• Webbanner Saci
  • WebbannercubeS2
  • 1
Miercuri, 04 Noiembrie 2015 13:07

Cum va arăta cea mai mare centrală solară din lume - VIDEO

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Marocul va construi cea mai mare centrală solară din lume, care va furniza electricitate pentru 1,1 milioane de oameni până în 2018, informează CNN.

Centrala este construită pe o suprafață de 30 de kilometri pătrați, în afara orașului Ouarzazate, la marginea deșertului Sahara. Potrivit oficialilor, prima fază a proiectului, intitulată Noor 1, va fi operațională în următoarele săptămâni.

”Marocul este în fruntea politicilor prietenoase cu mediul din regiune. Țara este bine poziționată pentru a beneficia de un start bun atunci când alte puteri regionale încep să se gândească mai serios la propriile programe de energie regenerabilă”, a declarat Inger Andersen, vicepreședintele Băncii Mondiale pentru Orientul Mijlociu și Africa de Nord.

Complexul Noor va folosi o tehnologie numită Concentrating Solar Power (CSP), care permite stocarea energiei pe timpul nopții și în zilele noroase. Folosește oglinzi pentru a capta energia solară și pentru a încălzi un lichid care este amestecat cu apă și ajunge la o temperatură de aproape 400 de grade Celsius. Acest lucru produce abur, care la rândul său pornește o turbină ce generează energie electrică.

Proiectul a fost început în 2013 și se speră că va reduce emisiile de carbon cu 700.000 de tone pe an.

Marocul depinde în prezent de importul de combustibili fosili (97% din energie), ceea ce face țara vulnerabilă la fluctuațiile prețului. Țara speră să instaleze suficiente centrale pentru energie curată astfel încât să acopere 42% din cererea de energie, inclusiv 14% din cea solară, până în 2020.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Ne puteți urmări și pe:

    

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55