• Webbanner Saci
  • WebbannercubeS2
  • 1
Luni, 26 Octombrie 2015 10:32

Oslo va deveni primul oraș care va interzice accesul mașinilor în centru

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Autoritățile din Oslo au anunțat că vor să interzică accesul mașinilor în centrul orașului până în 2019, informează news.com.au.

Măsura face parte din planul de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu 50% până în 2020.

”Vrem să avem un centru al orașului fără mașini. Vrem să fie mai bun pentru pietoni și pentru cicliști”, a declarat Lan Marie Nguyen Berg, negociator șef pentru Partidul Verde.

Planul va fi primul de acest fel într-o capitală europeană, iar autoritățile vor fi nevoite să construiască cel puțin 60 de kilometri de piste de biciclete pentru a face față traficului crescut.

Totuși, anumite mașini, cum ar fi cele de curierat sau cele care transportă persoane cu dizabilități, vor avea acces permis în centrul orașului.

Se pare că măsura nu va avea un efect negativ asupra transportului în comun, deoarece aproximativ un sfert din populația Norvegiei se deplasează deja cu ajutorul bicicletelor sau pe jos.

”Mașinile în centrul unui oraș sunt echivalente cu o masă mare în mijlocul unui apartament mic. În spațiul în care se parchează o mașină se pot parca 15 biciclete”, a declarat Paul Steely White, director al Alternativei de Transport.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Ne puteți urmări și pe:

    

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55