• Webbanner Saci
  • WebbannercubeS2
  • 1
Luni, 19 Octombrie 2015 11:32

Posibilă soluție pentru criza alimentară globală: Cum arată fermele plutitoare - VIDEO

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Populația Pământului va ajunge la 9,6 miliarde de locuitori până în 2050, iar încălzirea globală va înrăutăți condițiile de trai. Producția de hrană va trebui să crească cu 70% la nivel global și cu 100% în țările în curs de dezvoltare pentru a putea ține pasul cu schimbările. Însă terenul și apa, elemente esențiale pentru producerea hranei, sunt în pericol.

O companie arhitecturală din Barcelona a găsit o soluție pentru această problemă: mutarea fermelor de pe pământ pe apă, scrie Business Insider.

”Fermele inteligente plutitoare” vor avea o suprafață de 670.000 de metri pătrați de ferme piscicole, o grădină hidroponică și panouri solare pentru obținerea energiei. Fermele ar putea fi ancorate în oceane, lacuri și râuri și la nevoie ar putea fi mutate cu ajutorul vapoarelor.

Construcția va găzdui, de asemenea, o uzină de desalinizare, o unitate de ambalare, turbine eoliene și mașini care convertesc valurile în energie. Fermele se vor autosusține și nu vor avea nevoie de foarte mulți oameni pentru a funcționa.

Scopul acestor construcții este de a aduce surse sustenabile de hrană în zonele în care este cea mai mare nevoie: orașele extrem de populate. Iar 25 dintre cele 35 cele mai populate metropole ale lumii se află în apropierea apei. Printre acestea se numără New York, Chicago, Seattle, Los Angeles, Tokyo, Jakarta, Shanghai, Karachi și Shenzhen.

Compania care a dezvoltat proiectul spune că o singură fermă inteligentă va produce aproximativ 8 tone de legume și 1,7 tone de pește în fiecare an, iar cheltuielile de construcție se vor amortiza în 10 ani.

Oamenii de știință sunt însă sceptici cu privire la soluțiile pe care acest proiect le va aduce în criza alimentară globală, din cauza costurilor extrem de mari de dezvoltare.

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Ne puteți urmări și pe:

    

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55