Imprimă această pagină
Miercuri, 30 Septembrie 2015 10:17

Cum va fi vremea în ultima parte a anului. Prognoza pentru lunile octombrie-decembrie

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Meteorologii au realizat o estimare a temperaturilor și cantităților de precipitații în perioada octombrie-decembrie.

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%.

În luna octombrie temperaturile medii vor înregistra valori peste norme în sud-est și local în sudul și vestul țării, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice. Cantitățile lunare de precipitații vor avea o tendință de excedent în cea mai mare parte a țării.

În noiembrie, valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale, exceptând sud-estul și local sudul și vestul țării, unde acestea se pot situa peste norme. Cantitățile lunare de precipitații se vor situa în limite apropiate de mediile climatologice în majoritatea regiunilor, exceptând centrul și local nordul și estul țării, unde vor fi posibile cantități medii peste norme.

În luna decembrie valorile termice vor fi în general apropiate de mediile multianuale, iar în sud-estul și local în sudul și vestul țării vor fi posibile temperaturi medii lunare mai ridicate decât în mod obișnuit. Cantitățile lunare de precipitații se vor situa în limitele climatologice în majoritatea zonelor, local în centrul țării fiind posibile valori peste medii, iar în sud sub norme.

 

Ultima modificare Miercuri, 07 Octombrie 2015 12:25

Articole înrudite