Imprimă această pagină
Joi, 10 Septembrie 2015 09:40

EXPO Milano 2015: „Hrănirea planetei, energie pentru viață”

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

EXPO este un eveniment global organizat la fiecare 5 ani, începând cu 1851. Anul acesta Milano este orașul gazdă al evenimentului ce are loc în perioada 1 mai - 1 octombrie.

EXPO 2015 își așteaptă zilnic vizitatorii cu diverse evenimente, desfășurate pe o suprafață de circa 110 hectare. Biletul de intrare pentru o zi costă 39 Euro, iar după ora 19.00 biletul costă 5 Euro.

Tema aleasă pentru EXPO Milano 2015 este „Hrănirea planetei, energie pentru viață”(Feeding the Planet, Energy for Life) și își propune să găsească soluții pentru o alimentație sănătoasă, sigură și eficientă, prin inovație, tehnologii noi, dar și prin tradiție și creativitate.

Pe data de 5 iunie EXPO a organizat festivitățile oficiale de Ziua Mondială a Mediului, cu tema “Șapte miliarde de vise. O singură planetă. Consumă cu grijă”. Astfel, în strânsă legătură, ambele evenimente au ales să promoveze sensibilizarea oamenilor privind consumul responsabil al hranei. Acțiunile desfășurate au constat în demonstrații de gătit privind reducea risipei de alimente, filme tematice, activități educaționale pentru copii, precum și oferirea de premii pavilioanelor care demonstrează cel mai eficient concepte sustenabile.

Peste 145 de țări și 15 organizații internaționale sunt prezente la eveniment. Dintre țările participante, 53 au ales să-și construiască propriile pavilioane, iar pentru celelalte organizatorii au pus la dispoziție spații speciale numite clustere.

România este prezentă la Expo Milano 2015 cu sloganul “În armonie cu natura”, având pavilionul pe o suprafață de 887 metri pătrați, chiar în zona centrală a expoziției. Pavilionul țării noastre reprezintă o casă tradițională din Delta Dunării construită din sticlă și lemn, acoperișul fiind din stuf. La etaj, în jurul restaurantului cu specific tradițional românesc, este amenajată o grădină cu plante.

Material realizat de Mariana Robu, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Click aici pentru a citi continuarea materialului.