• Webbanner Saci
  • WebbannercubeS2
  • 1
Luni, 07 Septembrie 2015 10:31

Cum va fi vremea în perioada septembrie-noiembrie

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Meteorologii au realizat o estimare a temperaturilor și cantităților de precipitații în perioada august-octombrie.

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%.

În luna septembrie, temperaturile medii se vor situa peste norme în sud-estul, sudul și local în vestul țării, iar în celelalte regiuni pot fi apropiate de mediile multianuale.

Cantitățile lunare de precipitații vor avea o tendință spre deficit în majoritatea regiunilor, exceptând centrul și nordul țării, unde acestea pot fi apropiate de mediile climatologice.

În octombrie, regimul termic va înregistra valori peste mediile climatologice în sud-est și local în sudul și vestul teritoriului, iar în restul regiunilor temperaturile medii lunare se vor încadra în normalul perioadei.

Cantitățile lunare de precipitații vor prezenta valori apropiate de mediile multianuale în majoritatea regiunilor, iar în centrul, nordul și local în vestul țării acestea vor avea o tendință de excedent.

În luna noiembrie, valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale, exceptând sud-estul și local sudul și vestul țării, unde acestea se pot situa peste norme.

Cantitățile lunare de precipitații se vor situa în limite apropiate de mediile climatologice în sud-est și sud, iar în restul teritoriului vor fi posibile cantități medii peste norme.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Ne puteți urmări și pe:

    

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55