• 1
 • 2
 • 3
 • 4
Luni, 17 August 2015 10:54

10 cauze ale schimbărilor climatice

Scris de
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Schimbările climatice sunt un fenomen real și periculos pentru planetă, iar majoritatea cauzelor sunt rezultatul acțiunilor omului.

CNN a realizat o listă a activităților umane care duc la schimbările climatice:

 1. electricitate și încălzire: 30,6% - arderea combustibililor fosili pentru a produce electricitate și căldură este cea mai mare cauză a schimbărilor climatice, conform World Resources Institute (WRI). Emisiile reprezintă aproape o treime din totalul emisiilor de gaze cu efect de seră.
 2. transporturile: 14,8% - mașinile, avioanele și celelalte mijloace de transport reprezintă a doua cauză a încălzirii globale
 3. producția și construcțiile: 13,3% - acest aspect nu este dezbătut atât de mult precum transporturile, însă este al treilea mare cauzator de schimbări climatice
 4. agricultura: 11,1% - sistemele noastre de producere a hranei sunt cauzatoare de modificări climatice. Susținătorii spun că renunțarea la carne, în special cea de vită, ar ajuta la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.
 5. arderea altor combustibili: 8,2% - în această categorie intră lemnul și combustibilii arși în clădirile rezidențiale și comerciale, dar și cei folosiți pentru agricultură.
 6. procesele industriale: 5,8% - producția de ciment și aluminiu sunt cei mai mari emițători de gaze cu efect de seră
 7. defrișările și schimbarea destinației terenurilor: 5,7% - pădurile împiedică emisiile de carbon, iar defrișările influențează dramatic schimbările climatice.
 8. emisiile accidentale: 5,3% - emisiile asociate cu producerea de energie sunt un factor al schimbărilor climatice, arată WRI.
 9. deșeuri: 3,1% - gropile de gunoi produc gaz metan, care contribuie la poluarea atmosferei.
 10. combustibilii ”buncăr”: 2,2% - anumite emisii nu pot fi atribuite unei țări. În această categorie intră navele din apele internaționale și cursele aeriene internaționale.
Ultima modificare Luni, 17 August 2015 11:10

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: