• Webbanner Saci
  • WebbannercubeS2
  • 1
Joi, 13 August 2015 11:05

Drumul prin Norvegia - Jurnal de călătorie: Drumul Trolilor și Drumul Vulturilor - VIDEO

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Din frumosul Namsos am plecat mai departe în călătoria noastră, spre fiordul Valsøyfjorden. Acesta se întinde pe aproximativ 10 kilometri și găzduiește mai multe sate pitorești.

Următoarea oprire a fost Averøy, o insulă aflată în Oceanul Atlantic. În zonă se găsesc numeroase simboluri istorice, cum ar fi peștera Bremsnes sau biserica medievală Kvernes Stave. Una dintre atracțiile turistice ale zonei este Drumul Atlantic, ce leagă insula și municipalitatea Averøy de municipalitatea Eide.

Am mers apoi pe celebrul Drum al Trolilor (Trollstigen), un drum de munte cu serpentine ce este o atracție turistică datorită diferenței de nivel de 10% și a curbelor ce obligă mașinile să vireze la aproape 180 de grade. Trollstigen a fost construit în 8 ani și a fost deschis circulației în 1936. În 2012 au fost inaugurate alte facilități turistice, printre care platforme de observație și un muzeu, iar traseul a fost inaugurat ca rută turistică națională.

Călătoria a continuat pe Drumul Vulturilor (Ørnevegen), ce străbate fiordul Geiranger. Drumul are 11 serpentine extrem de strânse și ajunge la 620 de metri deasupra nivelului mării.

Vom reveni cu alte detalii despre călătoria noastră.

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Ne puteți urmări și pe:

    

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55