• Webbanner Saci
  • WebbannercubeS2
  • 1
Marți, 11 August 2015 11:39

Drumul prin Norvegia - Jurnal de călătorie: traseul Nordkapp - Namsos - VIDEO

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Călătoria noastră a continuat după Capul Nord: am parcurs peste 1.800 de kilometri, trecând prin unele dintre cele mai frumoase locuri din Norvegia: Tromsø, Storfjord, Bodø, Namsos.

Tromsø este cel mai mare oraș din Norvegia nordică, fiind gazdă pentru cea mai nordică universitate din lume, dar și pentru cel mai nordic planetariu și grădină botanică. Centrul localității are cel mai mare număr de case vechi din lemn, cea mai veche datând din 1789.

Storfjord este al cincilea cel mai lung fiord din Norvegia. Are 110 kilometri și se întinde de la vest la est, de la Hareid la Geiranger.

Bodø este situat la nord de Cercul Polar și este al doilea oraș ca dimensiune din Norvegia nordică. ”Soarele de la miezul nopții” este vizibil aici în perioada 2-10 iulie.

Namsos este situat într-un mic golf, la aproximativ 24 de kilometri de mare, în apropierea râului Namsen, unul dintre cele mai bogate râuri de somon din Europa. Namsos este capitala regiunii Namdalen și are ca stemă un ren galben desenat pe fond roșu, animalul fiind ”regele pădurii” aici.

Vom reveni cu alte detalii despre călătoria noastră.

Ultima modificare Marți, 11 August 2015 12:25

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Ne puteți urmări și pe:

    

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55