• Webbanner Saci
  • WebbannercubeS2
  • 1
Luni, 03 August 2015 13:45

Prognoza meteo în perioada 3-16 august, pentru fiecare regiune a țării

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Administrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare a temperaturilor și cantităților de precipitații în perioada 3 - 16 august, pentru fiecare regiune a țării.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

BANAT

Pe parcursul primei săptămâni de prognoză, vremea se va încălzi, astfel că în toată regiunea se va instala și se va intensifica din nou canicula, media maximelor termice fiind în creștere de la 32 de grade în data de 3 august la aproximativ 36 de grade în zilele de 6 - 7 august. Va urma o ușoară răcorire în perioada 8 - 10 august, când maximele vor fi de 33…35 de grade, tendința pentru cea de-a doua săptămână fiind de persistență a unui regim termic ridicat, local canicular. Aceeași evoluție este estimată și în regimul valorilor nocturne, acestea urmând a fi în perioada 4 - 7 august, dar și în a doua săptămână a intervalului, în medie de 18…19 grade, însă local temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade. O ușoară scădere de temperatură va fi posibilă în perioada 9 -11 august când vor fi medii ale minimelor de 16…17 grade.

Regimul pluviometric se va menține deficitar pe parcursul celor două săptămâni, doar izolat fiind posibile ploi slabe, de scurtă durată.

TRANSILVANIA

În intervalul 3 - 7 august vremea se va încălzi de la o zi la alta, astfel că în vestul și sud-vestul regiunii se va instala din nou canicula, temperaturile maxime urmând a crește de la o medie de 30...31 de grade la aproximativ 34 de grade în data de 6 august. Va urma o ușoară diminuare a regimului temperaturilor în perioada 8 -10 august, când maximele vor fi în jurul a 32 de grade, tendința pentru cea de-a doua săptămână fiind de persistență a unui regim termic foarte ridicat, local canicular. În privința regimului valorilor nocturne, acestea vor fi în medie de 12...13 grade în primele nopți, dar si în perioada 9 - 11 august, când în depresiuni vor fi și valori mai mici de 10 grade, iar în restul perioadei media regionala va fi de 14...15 grade.

Probabilitatea de ploaie se va menține foarte redusă pe parcursul intervalului de referință, ploi de scurtă durată fiind de așteptat izolat, în special în zonele mai înalte de relief, în perioada 11 – 13 august.

MARAMUREȘ

Pe parcursul primei săptămâni de prognoză, vremea va fi în încălzire, astfel că local se va instala din nou canicula, media maximelor termice fiind în creștere de la 31 de grade în data de 3 august la aproximativ 35 de grade în data de 7 august. Va fi posibilă o ușoară scădere de temperatură în perioada 8 - 10 august, când maximele vor fi de 33…34 de grade, tendința pentru cea de-a doua săptămână fiind de persistență a unui regim termic ridicat, local canicular. Valorile termice nocturne vor fi în medie de 15...17 grade, ceva mai scăzute în primele nopți, dar și în perioada 9 - 11 august.

Pe parcursul celor doua săptămâni regimul pluviometric se va menține deficitar, cu probabilitate foarte redusă pentru ploi izolate, de scurtă durată, în special în zonele mai înalte de relief.

MOLDOVA

În intervalul 3 - 7 august vremea va continua să se încălzească de la o zi la alta, astfel că în sudul regiunii se va instala din nou canicula, temperaturile maxime urmând a crește de la o medie de 30...31 de grade la aproximativ 33 de grade în data de 6 august, tendința pentru restul intervalului fiind de persistență a unui regim termic foarte ridicat, local canicular, cu o posibilă ușoară răcorire în jurul datei de 8 august. Aceeași evoluție este estimată și în regimul valorilor nocturne, cu o medie de 14...15 grade în primele nopți și 16...18 grade în restul perioadei.

Regimul pluviometric se menține deficitar, probabilitatea de ploaie fiind foarte scăzută pe tot parcursul celor două săptămâni.

DOBROGEA

Vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a regiunii, astfel că temperaturile maxime se vor menține în general la o medie de 30...32 de grade, iar în vestul zonei izolat va fi caniculă, cel mai probabil în a doua săptămână. Minimele termice vor fi de 20...22 de grade, valori mai mici (aproximativ 19 grade, medie regională) urmând a se înregistra în primele nopți.

Probabilitatea de ploaie va fi foarte redusă pe tot parcursul intervalului de prognoză, averse slabe fiind posibile izolat doar în data de 5 august.

MUNTENIA

Vremea va deveni călduroasă în toată regiunea, astfel că vor fi maxime termice în medie de 33...34 de grade. Pe parcursul primei săptămâni va fi caniculă izolat la câmpie, iar în cea de-a doua, estimările prognostice indică un posibil val de căldură mai intens și persistent. Media minimelor termice va fi de 17...19 grade, dar în zonele joase de relief vor fi și nopți tropicale, când local temperaturile nu vor scădea sub 20 de grade.

Regimul pluviometric se va menține deficitar pe tot parcursul celor două săptămâni, doar izolat, în estul și în sudul extrem al regiunii, fiind posibile averse slabe în zilele de 5 și 6 august.

OLTENIA

Vremea va deveni călduroasă în toată regiunea, astfel că vor fi maxime termice în creștere de la o medie de 31...33 de grade în primele zile, la 34...35 de grade în jurul datei de 6 august când local va fi caniculă. După un scurt interval cu temperaturi ceva mai scăzute (perioada 8 -9 august), estimările prognostice indică un posibil val de căldura mai intens și mai persistent. Media minimelor termice va fi de 17...19 grade, dar vor fi și nopți tropicale când local temperaturile nu vor scădea sub 20 de grade.

Regimul pluviometric se va menține deficitar pe tot parcursul celor două săptămâni, doar cu totul izolat, în zonele mai înalte de relief, fiind posibile ploi de scurtă durată.

LA MUNTE

Vremea se va menține caldă pe parcursul celor două săptămâni, fără variații termice semnificative, astfel că maximele vor fi, în medie, între 21 și 24 de grade, iar minimele de 13...14 grade, mai scăzute în primele nopți.

Intervalul de referință va fi caracterizat de un regim pluviometric în general deficitar, ploi de scurtă durată fiind de așteptat doar izolat, în special în jurul datei de 6 august.

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Ne puteți urmări și pe:

    

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55