• Webbanner Saci
  • WebbannercubeS2
  • 1
Joi, 30 Iulie 2015 10:14

Cum va fi vremea în perioada august-octombrie

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Meteorologii au realizat o estimare a temperaturilor și cantităților de precipitații în perioada august-octombrie.

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%.

În august, temperaturile medii lunare se vor situa peste mediile multianuale în cea mai mare parte a teritoriului, abaterile termice cele mai mari fiind posibile îndeosebi în regiunile sudice, sud-estice și vestice.

Cantitățile lunare de precipitații vor fi deficitare în aproape toată țara, cele mai scăzute valori fiind posibile în sud-estul și sudul teritoriului.

În luna septembrie, temperaturile medii vor înregistra valori peste normele climatologice în sud-estul, sudul și vestul țării, iar în celelalte regiuni se pot apropia de cele normale.

Cantitățile lunare de precipitații vor avea o tendință spre deficit în majoritatea regiunilor, exceptând centrul și nordul țării, unde acestea pot fi apropiate de mediile climatologice.

În luna octombrie, valorile termice vor fi peste mediile climatologice în sud-est și local în sudul și vestul țării, iar în restul zonelor se vor încadra în normalul perioadei.

Cantitățile lunare de precipitații vor prezenta valori peste mediile multianuale în majoritatea regiunilor, exceptând sud-estul și local sudul și vestul țării, unde acestea vor fi apropiate de cele normale.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Ne puteți urmări și pe:

    

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55