• Webbanner Saci
  • WebbannercubeS2
  • 1
Luni, 13 Iulie 2015 15:52

Bondarii dispar din cauza schimbărilor climatice

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bondarii dispar din America de Nord și Europa din cauza schimbărilor climatice, arată un studiu realizat de cercetătorii canadieni și publicat în revista ”Science”.

”Polinatorii sunt vitali pentru securitatea alimentației și pentru economie, iar pierderile suferite din cauza schimbărilor climatice le vor diminua pe ambele. Trebuie să luăm măsuri serioase pentru a reduce modificările climatice” a declarat Jeremy Kerr, profesor la departamentul de Biologie de la Universitatea din Ottawa și conducător al studiului, scrie Environment News Service.

Bondarii pierd arii largi din sudul zonelor unde viețuiesc, însă nu se îndreaptă spre nord, așa cum fac alte specii pe măsură ce se întâmplă acest lucru. Ca urmare, habitatul lor se micșorează, ducând la scăderea populației.

”Am fost surprins de numărul mare de specii afectate de schimbările climatice. Iar faptul că bondarii nu se îndreaptă spre nord este îngrijorător”, spune Laurence Packer, profesor la Universitatea York.

Oamenii de știință au studiat 67 de specii de bondari din America de Nord și Europa pe parcursul ultimilor 110 ani. În America de Nord, aproximativ o treime dintre speciile de bondari sunt în declin, în cazul unora scăderea fiind dramatică, mai mare de 90%.

Ultima modificare Luni, 13 Iulie 2015 15:57

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Ne puteți urmări și pe:

    

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55