• Webbanner Saci
  • WebbannercubeS2
  • 1
Miercuri, 08 Iulie 2015 14:25

Cum va fi vremea în perioada iulie-septembrie

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Meteorologii au realizat o estimare a temperaturilor și cantităților de precipitații în perioada iulie-septembrie.

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%.

Conform estimărilor, în luna iulie, temperaturile medii se vor situa peste normalul climatologic în cea mai mare parte a țării, abaterile termice cele mai mari fiind posibile în special în zonele sud-estice, sudice și vestice, informează Administrația Națională de Meteorologie.

Cantitățile lunare de precipitații vor fi deficitare în aproape toată țara.

În luna august, regimul termic se va situa în limite apropiate de mediile multianuale în regiunile nordice și centrale, iar în restul teritoriului vor fi valori termice peste norme. Cantitățile lunare de precipitații vor fi sub mediile climatologice în cea mai mare parte a  teritoriului, cele mai scăzute valori fiind posibile local în sud-estul și sudul țării. 

În luna septembrie, temperatura aerului va avea valori medii peste normalul climatologic în sudul și estul țării și local în celelalte regiuni.

Cantitățile lunare de precipitații vor fi în general apropiate de mediile climatologice în regiunile centrale și nordice și deficitare în restul teritoriului.

 

 

Ultima modificare Miercuri, 08 Iulie 2015 15:09

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Ne puteți urmări și pe:

    

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55