• Webbanner Saci
  • WebbannercubeS2
  • 1
Miercuri, 19 Septembrie 2012 20:06

Bicicleta - o alternativă sustenabilă de transport sau nu?

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gândindu-ne însă la oraşe precum capitala ţării noastre, înainte de a promova utilizarea bicicletei este important să luăm în considerare anumite dezavantaje, care reies la o simplă analiză obiectivă. Unul din lucrurile care trebuie luate în considerare este faptul că populaţia României este îmbătrânită şi destul de bolnavă, ceea ce înseamnă că ar fi destul de nepotrivit şi nerealistic să ceri unor oameni în vârstă şi/sau cu o stare de sănătate precară să folosească bicicleta pentru deplasare, în mod periodic, cât mai des. Pentru această categorie de persoane (care cuprinde foarte mulţi oameni), sistemul de transport în comun rămâne în continuare de bază.

 

În multe oraşe ale lumii bicicleta este folosită intens pentru deplasare, ca alternativă sustenabilă împotriva traficului auto poluant. Câteva dintre ţările în care bicicleta se află la loc de cinste sunt: China, Belgia, Elveţia, Finlanda, Norvegia, Suedia, Germania, Danemarca şi Olanda. Însă poate fi folosită bicicleta în orice condiţii şi în orice oraşe?

Fiind folosite pentru transport mai ales pe distanţe scurte, în interiorul oraşelor bicicletele par a fi o alternativă ecologică, economică şi sănătoasă pentru deplasare, în locul utilizării autoturismelor personale sau a altor vehicule motorizate care poluează.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Ne puteți urmări și pe:

    

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55