Imprimă această pagină
Miercuri, 19 Septembrie 2012 18:38

Agricultura sustenabilă - cultivarea plantelor şi creşterea animalelor într-un mod ecologic

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu ştim dacă peste un anumit număr de ani, „hrana viitorului” va consta în insecte sau toţi oamenii vor fi vegetarieni. Însă în prezent, când omul este încă omnivor, pentru a produce hrană în mod sustenabil, trebuie să se ţină cont de mai multe aspecte care afectează mediul, atât la cultivarea plantelor, cât şi în creşterea animalelor.

Cultivarea plantelor

Seminţele folosite - trebuie să se potrivească mediului în care sunt plantate şi să fie adaptate climei locale; plantele cultivate în mod tradiţional în zonă sunt adaptate deja la condiţiile specifice şi vor rezista mai bine; ar trebui evitată folosirea organismelor modificate genetic (OMG) pentru că nu se cunosc încă implicaţiile şi efectele pe care le vor produce în timp asupra mediului şi asupra sănătăţii umane.

Numărul populaţiei umane a ajuns să fie atât de mare (peste 7 miliarde) încât agricultura şi modul în care este produsă hrana afectează în mod semnificativ mediul înconjurător. O agricultură sustenabilă trebuie să asigure hrana oamenilor în aşa fel încât mediul să aibă de suferit cât mai puţin, pentru a putea fi folosit şi de generaţiile care vor urma în viitor.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46