• Webbanner Saci
  • WebbannercubeS2
  • 1
Vineri, 17 August 2012 19:12

Noile reglementări pentru stabilirea cadrului instituţional privind licitarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră atribuite României la nivelul Uniunii Europene

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Certificatele de emisii de gaze cu efect de seră se dau în funcţie de gradul de poluare al fiecărui agent. Dacă agentul poluează mai mult, trebuie să cumpere certificate în plus, dacă poluează mai puţin, poate să-şi vândă surplusul şi să-şi finanţeze cu banii obţinuţi investiţii în modernizare. În prezent, tranzacţionarea de certificate de emisii de CO2 a fost limitată ca urmare a suspendării tranzacţionării, firmele putând să facă tranzacţii doar în ţară.

Alexandru Sandu
Avocat colaborator senior
Cătălin Gîscan
Avocat partener
Coordonator Departamentul de
Autorităţi Publice, Utilităţi şi Mediu
BOŞTINĂ & Asociaţii SPRL

România, ca ţară, a primit în baza Protocolului de la Kyoto 1,28 miliarde de drepturi de emisii (pentru perioada 2008-2012), din care ar putea valorifica liber pe piaţă 300 de milioane pentru că are o economie şi companii care poluează acum mai puţin faţă de anul 1990, dată de referinţă agreată de ţările care au semnat protocolul de la Kyoto. Dreptul României de a tranzacţiona aceste certificate a fost suspendat în luna august 2011, din cauza existenţei unor neconformităţi în inventarul emisiilor de CO2.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Ne puteți urmări și pe:

    

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55