• Webbanner Saci
  • WebbannercubeS2
  • 1
Vineri, 17 August 2012 19:04

„Grupul Rompetrol a investit, în ultimii patru ani, peste 100 milioane de dolari în protejarea mediului”

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ce investiţii aţi făcut în ultimul timp sau aveţi de gând să faceţi pentru reducerea poluării atmosferice cauzată de acti-vităţile companiei dvs?

Nivelul total al investiţiilor realizate de Grupul Rompetrol şi de unicul său acţionar – compania naţională de ţitei şi gaze KazMunayGas Kazakhstan, în susţinerea şi dezvoltarea activităţilor de profil, se ridică la 635 milioane USD, suma fiind aferentă perioadei 2007-2011. Acestea au vizat atât investiţii în tehnologie, Grupul urmând să încheie în acest an programul de creştere a capacităţii de procesare a rafinăriei Petromidia la 5 milioane tone de materie primă, cât şi în cresterea gradului de protecţie a mediului şi a siguranţei personalului şi a instalaţiilor în exploatare

- Marian Nicolae, Director QHSE Rompetrol Group -

 

În ce măsură „contribuie” compania Rompetrol la poluarea aerului în România?

În prezent, principalele obiective de producţie ale Grupului Rompetrol sunt situate pe platformele industriale Petromidia şi Vega. La acestea se adaugă activitatea companiilor membre Grupului - Rominserv Valves Iaifo Zalău, Palplast Sibiu, Midia Marine Terminal, Rompetrol Gas (divizia de comerţ cu GPL, cu staţii de îmbuteliere la Năvodari, Bacău şi Arad), dar şi Rompetrol Downstream (divizia de distribuţie carburanţi în România, cu 6 depozite şi peste 450 de staţii la nivel naţional). Activitatea acestora se desfăşoară în acord cu legislaţia internă şi internaţională în ceea ce priveşte siguranţa personalului, siguranţa în exploatare a instalaţiilor, dar şi protecţia mediului.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Ne puteți urmări și pe:

    

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55