• Webbanner Saci
  • WebbannercubeS2
  • 1
Miercuri, 13 Iunie 2012 20:34

Persoană responsabilă din rândul angajaţilor proprii sau externalizare servicii de mediu pentru urmărirea şi asigurarea îndeplinirii obligaţiilor prevăzute de Legea nr. 211/2011 privind regimul deşeurilor

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În continuarea articolului, la  alin. (4) se precizează că „persoanele desemnate trebuie să fie instruite în domeniul gestiunii deşeurilor, inclusiv a deşeurilor periculoase, ca urmare a absolvirii unor cursuri de specialitate”.

În Anexa 1 a actului normativ sunt definiţi termenii: deţinător de deşeuri - producătorul deşeurilor sau persoana fizică ori juridică ce se află în posesia acestora, producător de deşeuri - orice persoană ale cărei activităţi generează deşeuri, producător de deşeuri sau orice persoană care efectuează operaţiuni de pretratare, amestecare ori de alt tip, care duc la modificarea naturii sau a compoziţiei acestor deşeuri şi comerciant - orice întreprindere/operator economic care acţionează în nume propriu pentru cumpărarea şi pentru vânzarea ulterioară   a deşeurilor, inclusiv acei comercianţi care nu intră fizic în posesia deşeurilor. Cu titlul de exemplu, doar în activitatea de birou se generează cca. şapte tipuri de deşeuri (hârtie/carton, plastic, menajere, DEEE, cartuşe de imprimantă, becuri/ neoane, baterii portabile) din care patru sunt periculoase.

Iuliana Fechete,
doctorand Dreptul Mediului

Aşa cum precizam într-un articol dintr-un număr anterior al revistei, cu privire la noutăţile pe care le aduce Legea nr. 211/2011 privind regimul deşeurilor, actul normativ menţionat prevede la art. 22, alin. (3) „obligaţia deţinătorilor/producătorilor de deşeuri persoane juridice, comercianţilor precum şi operatorilor economici care efectuează operaţiuni de colectare şi transport deşeuri de a desemna o persoană din rândul angajaţilor proprii care să urmărească şi să asigure îndeplinirea obligaţiilor prevăzute de lege sau să delege această obligaţie unei terţe persoane”.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Ne puteți urmări și pe:

    

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55