• Webbanner Saci
  • WebbannercubeS2
  • 1
Joi, 17 Mai 2012 21:12

Obiectivele prioritare din domeniul mediului

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Comisarul european pentru mediu, Janez Potočnik, a declarat: „UE a adoptat unele dintre cele mai ambiţioase norme din lume în domeniul protecţiei mediului. Aceste norme contribuie în mod semnificativ la protecţia mediului şi a populaţiei. Însă forţa lor depinde    de modul în care sunt puse efectiv în aplicare şi trebuie să le adaptăm    pentru a răspunde noilor provocări.   Am dori să aflăm opiniile cetăţenilor cu privire la acţiunile pe care le-am putea întreprinde, împreună cu statele membre şi cu toate celelalte părţi interesate, pentru a asigura o mai bună protecţie a mediului şi pentru a ne susţine prosperitatea ţinând seama de limitele planetei. Poate că UE nu este în măsură să le facă pe toate, dar am dori să aflăm în ce domenii şi în ce mod acţiunea acesteia poate avea impactul  cel mai decisiv în vederea ameliorării calităţii mediului - nu doar pentru noi, ci şi pentru copiii copiilor noştri”.

Cel de-al 7-lea Program de acţiune pentru mediu ar trebui să ofere un cadru global şi coerent pentru aceste iniţiative strategice, stabilind obiective prioritare şi arătând clar modul în care politica în domeniul mediului poate să contribuie la creşterea ecologică, la ameliorarea sănătăţii şi la creşterea bunăstării.

Comisia Europeană

În ultimele luni, Comisia a adoptat o serie de iniţiative strategice privind politica în domeniul mediului „Foaia de parcurs către o Europă eficientă din punct de vedere energetic”, „Strategia în domeniul biodiversităţii pentru 2020” şi o „Comunicare referitoare la ameliorarea implementării legislaţiei UE”, care au drept scop să îmbunătăţească competitivitatea Europei şi să consolideze rezilienţa ecologică a acesteia şi care fac parte integrantă din „Strategia Europa 2020 pentru o creştere inteligentă, durabilă şi favorabilă incluziunii”.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Ne puteți urmări și pe:

    

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55