• Webbanner Saci
  • WebbannercubeS2
  • 1
Joi, 17 Mai 2012 20:51

“Noile generaţii de biocarburanţi ar juca un rol principal în decarbonizarea sectoarelor de transport”

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Unde ne aflăm exact în ceea ce priveşte dezvoltarea biocombustibililor?

Statele membre au reuşit să crească pro-centul de biocombustibili în amestecul cu benzină şi motorină la 4-5%.Aceste valori sunt de aşteptat să crească până la aproximativ 9% până în anul 2020.

Cum corespund biocombustibilii şi biomasa Planului Strategic European pentru Tehnologiile Energetice (SET)?

Comisia a alocat peste 100 de milioane de Euro pentru dezvoltarea şi comerci-alizarea de noi tipuri de biocombustibili în cadrul Celui de-al Şaptelea Program Cadru pentru Cercetare şi Dezvoltare Tehnologică (FP7, 2007-2013). În plus, proiectele avansate de biocombustibili pot fi cofinanţate în cadrul programului NER 300, care prevede finanţarea pentru captarea la scară comercială şi stocarea carbonului (CCS) şi proiecte demonstrative de tehnologii regenerabile inovatoare de la 300 de milioane de indemnizaţii păstrate în rezerva noilor candidaţi ai Sistemului UE de Comercializare a Emisiilor.

Statele Unite investesc deja foarte  mult în tehnologiile de a doua gene-raţie. Aparent, se va investi 1 miliard  de dolari anul acesta. Pare o sumă imensă în comparaţie cu investiţiile Uniunii Europene. Aşadar, credeţi că UE poate concura cu combustibilii de a doua generaţie ai SUA?

Până acum nu am văzut aceeaşi dezvoltare în Uniunea Europeană, deşi prima fabrică la scară largă este pe cale să fie deschisă în nordul Italiei.

- a declarat Marlene Holzner, purtător de cuvânt al Departamentului Energie al Comisiei Europene -

De ce acum atâta freamăt legat de biocombustibili?

Comisia discută modalităţi de a minimaliza efectele indirecte ale schimbării destinaţiei terenurilor, care au fost un subiect dezbătut încă de la adoptarea Directivei privind energia regenerabilă şi a Directivei privind calitatea carburanţilor.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Ne puteți urmări și pe:

    

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55