Imprimă această pagină
Marți, 13 Martie 2012 23:31

Piaţa EU-ETS îşi va păstra volatilitatea

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Modificările de preţ de 50 de centi într-o singură şedinţă de tranzacţionare nu vor fi surprinzatoare, iar aşteptările vor fi mai puţin optimiste.  „Ca şi previziuni de preţ, Divori estimează o valoare de 8-10 EUR/EUA şi 4-6 EUR/CER pentru anul 2012. Aceste previziuni se vor ajusta în funcţie de capacitatea UE de a trece peste problemele economice presante şi de a aborda de o manieră vizionară implementarea unui sistem dovedit prea puţin convingator”, a mai spus Ghiuş.

Acest an este unul decisiv pentru viitorul schemei EU-ETS,  mai ales prin prisma faptului că vor fi aduse schimbări majore în dinamica pieţei.

„UE va trebui să găsească soluţia fermă prin care să adreseze schimbările climatice, dar în acelaşi timp să şi protejeze industria şi să trimită un mesaj încrezător partenerilor geopolitici. Deciziile politice care se vor lua şi concretiza vor influenţa piaţa carbonului acum mai mult ca oricând”, a declarat Valentin Ghiuş, director deparatment operaţiuni bursiere din cadrul Divori. Potrivit acestuia, piaţa va fi extrem de sensibilă la aceste semnale şi  îşi va păstra volatilitatea.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46