• 1150 X 350
  • Web Abonament
  • EIT Webbanner
  • Webbanner Saci
  • 1
Marți, 10 Ianuarie 2012 10:12

„Minimizarea, ori, mai grav, ignorarea cu bună ştiinţă a problemelor de mediu, duce la suportarea unor costuri foarte mari pentru operatori”

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Experienţa organizaţiei pe care o conduceţi în domeniul protecţiei mediului este mare. Care credeţi totuşi că sunt diferenţele între piaţa de specialitate din România şi cea din ţările Uniunii Europene?

Având aceeaşi politică de mediu cu a celorlalte ţări ale Uniunii Europene, adică aceleaşi obiective, priorităţi, principii, programe de acţiune şi aceleaşi instrumente legislative de aplicare a politicii de mediu, aş spune că nu există diferenţe semnificative între „piaţa de mediu” din România şi cea din ţările UE. Sunt însă sectoare cum ar fi reciclarea deşeurilor, implementarea instalaţiilor pentru producerea energiei din surse regenerabile, conştien-tizarea şi educarea populaţiei privind reducerea consumului de apă şi energie, în care România este oarecum la început de drum şi acest lucru se vede. După părerea mea, ar fi un alt aspect care generează diferenţe majore şi anume abordarea problemelor de mediu pe traseul operator economic - consultant - autoritate de mediu şi mă refer aici la modul în care funcţionează acest veritabil parteneriat care îşi propune să evalueze, dar şi să rezolve, în mod real, problemele de mediu.         Minimizarea, ori, mai grav, ignorarea cu bună ştiinţă a problemelor de mediu, duce la suportarea unor costuri foarte mari pentru operatori, afectează major credibilitatea şi, implicit, cota de piaţă a consultanţilor de mediu. Din păcate, la noi, cunoscutul „las' că merge    şi-aşa” încă se mai practică.

- a declarat Iuliana Fechete, director general adjunct, Divori Prest SRL –

Compania pe care o reprezentaţi are ca domeniu de activitate consultanţa tehnică şi juridică pentru protecţia mediului. Consideraţi de bun augur participarea dumneavoastră la Târgul Pollutec 2011 Paris?

Nu aş utiliza neapărat sintagma „bun augur”, aş spune mai degrabă că a meritat să participăm la Târgul Pollutec din Paris. Activitatea de consultanţă presupune să fim tot timpul la curent cu ultimele tehnologii în domeniu, cu produse sau tehnologii know-how, în special cele care oferă soluţii pentru valorificarea/eliminarea deşeurilor, utilizarea energiilor regenerabile, epurarea apelor uzate sau calitatea aerului.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Ne puteți urmări și pe:

    

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107, Comuna Surani, Judetul Prahova
CIF: 36349720; Email:director@infomediu.eu
Telefon: +40 720 88 28 55