• 1150 X 350
  • Web Abonament
  • EIT Webbanner
  • Webbanner Saci
  • 1
Vineri, 18 Noiembrie 2011 04:48

„Campaniile de responsabilizare faţă de mediu au o importanţă deosebită. Pe lângă latura educativă, punerea în prim plan a protecţiei mediului oferă oamenilor o siguranţă, contribuie la o creştere economică durabilă şi asigură standarde ridicate în dezvol

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Supravegherea sistematică a calităţii aerului, prin laboratoarele Reţelei Naţionale de Supraveghere a Calităţii Aerului, relevă faptul că nivelul de poluare a atmosferei se menţine ridicat în unele zone de pe teritoriul ţării, depăşindu-se concentraţia maximă admisă pentru unele dintre noxele evacuate în mediu.

Poluarea aerului şi a apei, lipsa parcurilor şi în general a spaţiilor verzi, defrişarea pădurilor, precum şi ameninţările cu dispariţia a unor specii de animale sunt, de asemenea, probleme stringente.

- consideră Gabriel Abos, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului – ANPM -
Interviu realizat de
Maria Constantin

 

Care consideraţi că sunt cele mai stringente probleme de mediu la nivel naţional şi cum se implică Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului în rezolvarea acestora?

În România, problemele care vizează protecţia mediului sunt în prim plan, în special ca urmare a poluărilor locale, produse în principal în sectoarele exploatărilor petroliere şi de minerit, în industriile de prelucrare a minereurilor şi petrolului, termoenergetică, industria chimică, de prelucrare a lemnului şi celulozei, metalurgie, siderurgie, industria electrotehnică şi a construcţiilor de maşini, industria cimentului, transporturi, gospodărie comunală şi agricultură.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Ne puteți urmări și pe:

    

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107, Comuna Surani, Judetul Prahova
CIF: 36349720; Email:director@infomediu.eu
Telefon: +40 720 88 28 55