• 1150 X 350
  • Web Abonament
  • EIT Webbanner
  • Webbanner Saci
  • 1
Vineri, 18 Noiembrie 2011 04:47

Guvernul a aprobat ordonanţa certificatelor verzi

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În sfârşit acum avem ordonanţa. A trebuit să analizăm totuşi să nu fie o suprafinanţare prin faptul că  unii primesc bani de la Fondul de Mediu sau Ministerul Economiei şi primesc şi certificatele verzi. Am reevaluat strategia energetică a României pentru că noi trebuie să mărim la 24%, ceea ce înseamnă energie regenerabilă în cuantum total al energiei până în 2020. În momentul de faţă noi suntem la 6-7%, deci foarte jos. Dar sunt investiţii puternice în eoliene, în biomasă trebuie să vedem, vin şi fotovoltaice şi altele”, a spus Laszlo Borbely.

Potrivit acestuia, anul viitor creşte cu minim preţul energiei pentru că nu vor fi probleme.

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Lasylo Borbely, a anunţat că a fost adoptată, în Parlament, Ordonanţa 88/2011 care reglementează acordarea certificatelor verzi.

Prin această ordonanţă se specifică faptul că, cei care primesc finanţare de la Fondul de Mediu sau de la Ministerul Economiei vor trebui să renunţe la 30% din valoarea certificatelor verzi, sau să opteze pentru una din cele două opţiuni, respectiv certificate verzi sau finanţare de la stat. „Până acum s-a primit numai un certificat verde pentru investiţie.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Ne puteți urmări și pe:

    

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107, Comuna Surani, Judetul Prahova
CIF: 36349720; Email:director@infomediu.eu
Telefon: +40 720 88 28 55