• 1150 X 350
  • Web Abonament
  • EIT Webbanner
  • Webbanner Saci
  • 1
Vineri, 18 Noiembrie 2011 04:16

„Ore de ecologie” în cinci şcoli din Covasna

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Motivaţia proiectului o reprezintă conştientizarea elevilor din şcolile cu clasele I-VIII asupra importanţei colectării selective a deşeurilor (deşeuri din PET-uri, hârtie, carton, baterii, becuri, deşeuri electrice, electronice şi electrocasnice). Iniţiativa este susţinută de Eurosun Management & Consulting, Compania Tega SA, Compania Ave Huron, Romaqua Group Borsec, Infopress Group, Mineral Quantum, Elk Farm.

 

Mii de kilograme de hârtie şi sticlă strânse în etapa precedentă

În perioada 14 martie - 15 iunie 2011, în prima parte a proiectului „EcoAtitudine” desfăşurat în judeţele  Covasna şi Harghita s-au strâns, de către elevi, peste 10 tone de hârtie. Astfel, elevii din judeţul Covasna au adunat 1.332 kg PET, 5.102 kg hârtie, 2.697 kg sticlă, 340 kg DEEE, iar cei din Harghita 2.312 kg PET, 5.757 kg hârtie, 6.415 kg sticlă, 3.522 kg DEEE. În prima etapă a campaniei de colectare selectivă adresată elevilor din clasele I-VIII au fost implicate un număr total de 19 şcoli, respectiv 10 din judeţul Covasna şi 9 din judeţul Harghita, totalizând aproximativ 12.000 de elevi.

Şcoli participante în a II-a etapă:

Covasna:

1.         Şcoala I-VIII „Gaál Mózes” Baraolt
2.         Şcoala I-VIII „Kelemen Didák” Mereni
3.         Şcoala I-VIII„Váradi József” Sf. Gheorghe
4.         Şcoala I-VIII „Nicolae Colan” Sf. Gheorghe
5.         Şcoala I-VIII „Czecz János” Ghidfalău
6.         Gr. Şc. Kőrösi Csoma Sándor” Covasna
7.         Şcoala I-VIII „Benedek Elek” Băţanii Mari
8.         Şcoala I-VIII „Mihail Sadoveanu” Întorsura Buzăului
9.         Şcoala I-VIII „Mikes Ármin” Bixad
10.       Şcoala I-VIII „Tatrangi Sándor” Ozun

Harghita:

1. Şcoala Generală „Sfântul Ilie”, Topliţa;
2. Şcoala Generală „Geo Bogza”, Bălan;
3. Şcoala Generală „Liviu Rebreanu”, Miercurea Ciuc;
4. Şcoala Generală „Tompa Laszlo”, Odorheiul Secuiesc;
5. Şcoala Generală „Dr.Lukacs Mihaly”, Plăieşii de Jos;
6. Şcoala Generală „Zimmethausen”, Borsec;
7. Şcoala Generală „Kollo Miklos”, Ciumani;
8. Şcoala Generală „Teodor Chintea”, Voslobeni;
9. Şcoala cu cls. I-VIII „Marosi Gergely”, Simoneşti;
10. Şcoala cu cls. I-VIII „Martonffi Janos”, Vlăhiţa.

Grupul de Presă REPORTER, în parteneriat cu Agenţia pentru Protecţia Mediului Covasna, Agenţia pentru Protecţia Mediului Harghita, Garda Naţională de Mediu - Comisariatul Judeţean Covasna, Garda Naţională de Mediu - Comisariatul Harghita, Inspectoratul Şcolar Judeţean Covasna şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Harghita au lansat, recent, cea de a II-a etapă a proiectului „EcoAtitudine = Responsabilitate, Informaţie, Acţiune”- ediţia 2011. Până în acest moment, 5 şcoli din Covasna au beneficiat de „Ore de ecologie”, din partea Grupului de Presă REPORTER şi a celorlalţi parteneri ai proiectului. Până în data de 4 noiembrie se vor bucura de aceste cursuri şi 5 şcoli din judeţul Harghita.

Un lucru îmbucurător este faptul că, în urma anunţării celei de-a doua etape a concursului, a intrat în joc o nouă şcoală, anume „Geo Bogza” din Bălan, Harghita, după ce una dintre şcoli, din acelaşi judeţ, s-a retras. În acest moment, în concurs sunt înscrise 10 şcoli din Harghita şi 10 din Covasna. Această etapă se desfăşoară în perioada 15 septembrie - 1 decembrie. Colectarea deşeurilor din PET-uri, carton şi hârtie, din şcoli, se va desfăşura până în ziua de 25 noiembrie 2011. În legătură cu colectarea deşeurilor electrice, electronice şi electrocasnice de la elevi, data de colectare se stabileşte, de comun acord, cu operatorii de salubritate. Anunţarea oficială a rezultatelor finale pentru etapa a II-a se va realiza la începutul lunii decembrie. Se vor acorda un număr total de 9 premii şcolilor participante, în funcţie de cantitatea de deşeuri colectate din PET-uri, carton, hârtie, dar şi a deşeurilor electrice, electronice şi electrocasnice. Premiile constau într-o excursie pentru 30 de persoane la unul din operatorii de reciclare de pe teritoriul ţării, două sisteme de sonorizare, două mese de ping-pong cu 10 seturi de palete şi mingi, două calculatoare şi două videoproiectoare.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Ne puteți urmări și pe:

    

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107, Comuna Surani, Judetul Prahova
CIF: 36349720; Email:director@infomediu.eu
Telefon: +40 720 88 28 55