• 1150 X 350
  • Web Abonament
  • EIT Webbanner
  • Webbanner Saci
  • 1
Vineri, 18 Noiembrie 2011 04:14

Ore de ecologie în cinci şcoli din Bucureşti şi judeţul Ilfov derulate în cea de-a doua etapă a proiectului „EcoAtitudine = Responsabilitate, Informaţie, Acţiune”

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

 

Programul Campaniei se derulează astfel:

1.         Colectarea deşeurilor din PET-uri, carton, hârtie din şcoli în perioada 25 octombrie - 25 noiembrie 2011;

2.         Colectarea deşeurilor electrice, electronice şi electrocasnice de la elevi pe data de 13 noiembrie 2011;

3.         Data de finalizare a concursurilor de desene şi machete în data de 15 noiembrie 2011;

4.         Anunţarea oficială a rezultatelor finale pentru etapa a II-a pe  6 decembrie 2011.

Scolile din Bucureşti care vor participa la cea de-a doua etapă sunt aceleaşi ca şi în prima parte a proiectului, respectiv din Bucureşti Şcolile cu nr. 128, 141, 139, 124 şi 150, iar din Ilfov Şcolile nr.1 Baloteşti, nr.1 Dascălu, nr.1 Brăneşti, Şcoala Generală Ştefăneşti, nr.1 Moara Vlăsiei  şi nr.2 Moara Vlăsiei.

Iniţiativa este susţinută de Eurosun Management & Consulting, Eco Sud SRL, Compania Romprest Service SA, Titan SA, Doosan IMGB, Rigk SRL, ECO-X SRL, Stirom, Monbat.

 

Prima parte încheiată cu succes

Prima etapă a proiectului s-a desfăşurat în perioada 14 martie - 15 iunie 2011, în cinci şcoli din Bucureşti şi 6 din judeţul Ilfov. În cadrul acesteia au fost susţinute un număr total de 11 „ore de ecologie” în cadrul cărora a fost acordat un număr total de 138 de premii, constând în tricouri şi şepci cu însemnele campaniei „EcoAtitudine”, seturi de palete de badminton şi mingi de fotbal. Reprezentanţii Grupului de Presă REPORTER au fost însoţiţi de mascotele partenerilor de la ECOROM Ambalaje pentru a încerca să le explice într-un mod original elevilor ce înseamnă colectarea selectivă a deşeurilor. De asemenea, la orele de ecologie au fost prezenţi reprezentanţii companiei Romprest Service şi ai agenţiilor de protecţie a mediului. În cadrul primei părţi a campaniei „EcoAtitudine” au fost colectate 42,2 mc PET, 59,25 mc hârtie şi 935 kg DEEE.

Grupul de Presă REPORTER, cu sprijinul Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului Bucureşti, Agenţiei pentru Protecţia Mediului Ilfov şi a Gărzii Naţionale de Mediu au intrat în cea de-a doua etapă a proiectului „EcoAtitudine = Responsabilitate, Informaţie, Acţiune” - ediţia 2011. Până în acest moment, reprezentanţii Grupului de Presă REPORTER şi ceilalţi parteneri au predat ore de ecologie în 5 şcoli din cele 11 din judeţul Ilfov şi Bucureşti, programate pentru această etapă urmând ca până pe data de 7 noiembrie să fie susţinute toate orele de ecologie.

Cea de-a doua etapă se desfăşoară până pe 1 decembrie 2011, iar noutăţile constau în diversificarea concursurilor organizate în cadrul tuturor celor 11 şcoli, respectiv 6 şcoli din judetul Ilfov şi 5 şcoli din Bucureşti. Astfel, campania îşi propune ca, alături de cei peste 7.000 de elevi şi cadrele didactice implicate în proiect, să ofere o viziune completă şi complexă a dezvoltării „conceptului eco”, prin stimularea potenţialului artistic şi creativ, precum şi a importanţei colectării selective a deşeurilor din PET-uri, hârtie, carton, baterii, becuri, deşeuri electrice, electro-  nice şi electrocasnice. Astfel există concursuri precum „Protecţia Mediului prin desen şi culoare”, adresat claselor I-IV, sau „Prin RRR (reducere, reciclare, refolosire) dă viaţă deşeurilor” - concurs de realizare machete din deşeuri reciclabile, adresat claselor V-VIII. Se vor acorda   4 premii/judeţ şcolilor participante în funcţie de cantitatea de deşeuri colectate din PET-uri, carton, hârtie, dar şi a deşeurilor electrice, electronice şi electrocasnice. Acestea constau într-un sistem de sonorizare, o masă de ping-pong şi 10 seturi de palete cu mingi pentru ping-pong, un calculator şi un videoproiector. Pentru concursul privind desenele, pentru clasele I-IV, se vor acorda 3 premii individuale/judeţ, oferite de către ECO-X SRL, iar pentru cel de machete pentru clasele V-VIII se vor acorda 3 premii/clasă/judeţ, oferite de către aceeaşi companie. De asemenea, se vor acorda 2 premii speciale constând în aparatură electronică utilă desfăşurării activităţii didactice oferite de către compania Romprest Service pentru cele mai implicate şcoli participante în colectarea deşeurilor reciclabile.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Ne puteți urmări și pe:

    

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107, Comuna Surani, Judetul Prahova
CIF: 36349720; Email:director@infomediu.eu
Telefon: +40 720 88 28 55