Imprimă această pagină
Miercuri, 07 Septembrie 2011 23:54

Noi piste pentru biciclete vor fi amenajate de primării

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Suma alocată sesiunii de finanţare este de 50 de milioane de lei, iar finanţarea se acordă în cuantumul a maximum 90% din valoarea totală eligibilă a proiectului, fără a se depăşi suma maximă care poate fi acordată unui beneficiar în cadrul sesiunii de finantare.

Scopul Programului îl constituie îmbunătăţirea calităţii mediului prin promovarea transportului mai puţin poluant, dar în condiţii de siguranţă.

Numărul de piste pentru biciclişti care urmează să se construiască în România, pe baza cererilor depuse de primării la Administratia Fondului pentru Mediului (AFM) este destul de mare, şi anume 121, iar suma totală solicitată este de aproximativ 200,8 milioane de lei.

Cele mai multe solicitări provin din mediul rural. În Bucuresti a fost înregistrată doar o singură solicitare, formulată de Primăria Sectorului 1, iar în judeţul Ilfov au fost inaintate patru solicitări, elaborate de primăriile localităţilor Jilava, Mogoşoaia, Snagov şi Vidra. Conform AFM, valoarea maximă acordată unui proiect este de maximum 2,5 milioane de lei în cazul oraşelor şi municipiilor şi de cel mult 1,5 milioane de lei pentru comune.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46