Imprimă această pagină
Miercuri, 13 Iulie 2011 03:40

Prima staţie publică pentru încărcarea maşinilor electrice din România

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Iniţiativa primei staţii electrice din România a venit la timpul potrivit. Ne gândim şi la alte facilităţi care să permită accesul cetăţenilor la maşinile electrice Poţi lămuri lumea să polueze mai puţin sau să meargă cu bicicleta numai cu decizii economice şi politice”, a declarat ministrul Laszlo Borbely, cu ocazia lansării primei staţii de alimentare a automobilelor electrice din România.

Iniţiativa aparţine Asociaţiei Comitetul Naţional Român CIGRE, în parteneriat cu constructorul de maşini Mitsubishi Motors România, iar costurile staţiei s-au ridicat la 36.000 de euro.

Laszlo Borbely a mai spus că vrea să extindă astfel de iniţiative şi că este în discuţii cu autorităţile locale şi companii în vederea identificării de amplasamente de astfel de staţii de alimentare a maşinilor electrice.

Primul autovehicul alimentat cu electricitate la staţia instalată în Bucureşti a fost un model Mitsubishi i-MiEV, testat chiar de Ministrul Mediului şi Pădurilor.

La începutul lunii iunie a fost lansată prima staţie de încărcare pentru automobile electrice din România, fiind amplasată în Piaţa Unirii, din Bucureşti.

Orice proprietar al unei maşini electrice şi posesor al unui card personalizat de încărcare poate să „alimenteze” la staţia electrică plătind 3 lei pe timp de noapte şi 5 lei în timpul zilei.

Staţia poate încărca patru maşini electrice în acelaşi timp, iar cardul nu rămâne singura posibilitate de plată, existând şi posibilitatea unui abonament, a unei cartele pre-pay sau a unei facturi care poate fi achitată lunar.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46