INVITAȚIE - CONFERINȚA NAȚIONALĂ “Managementul deșeurilor în economia circulară”– ediția I - 2022

INVITAȚIE - CONFERINȚA NAȚIONALĂ “Managementul deșeurilor în economia circulară”– ediția I - 2022

Federația Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară (FADI) și revista INFOMEDIU EUROPA vă invită să participați la CONFERINȚA NAȚIONALĂ “Managementul deșeurilor în economia circulară”– ediția I - 2022, eveniment dedicat dezbaterilor între reprezentanții ADI/UNCJR, operatorilor de colectare, transport, sortare și administrare depozite/CMID, OIREP-uri, Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Administrația Fondului pentru Mediu, producători și importatori de tehnologii în domeniul tratării deșeurilor, precum și specialiști din domeniul serviciilor publice la nivel național.

Autorităţile administraţiei publice locale joacă un rol deosebit de important în asigurarea implementării la nivel local a obligaţiilor privind gestionarea deşeurilor asumate de România prin Tratatul de Aderare la Uniunea Europeană. România are peste 3200 de autorităţi locale, 9% dintre ele fiind de mici dimensiuni, iar 4% fiind municipalităţi cuprinzând circa 9 milioane de locuitori - aproximativ jumătate din populaţia României. 

Federația Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară (FADI), prin subiectele abordate își propune creşterea gradului de conştientizare referitor la necesitatea gestionării corecte a deșeurilor municipale, separarea la sursă și colectarea separată, gestionarea datelor și digitalizarea sistemelor de monitorizare a serviciilor.

Cunoscând interesul dumneavoastră faţă de tematica abordată, vă provocăm să analizăm împreună cu invitații următoarele aspecte de interes pentru România:

 

Soluții de finanțare pentru dezvoltarea și completarea infrastructuri de gestionare a deșeurilor prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență;  Soluții de finanțare în cadrul Parteneriatului Public – Privat.

 

Provocări generate de implementarea Sistemului Garanție – Returnare( HG 1074 din 04/10/2021)

 

Finanțarea activităților de colectare, transport și sortare a deșeurilor de ambalaje din deșeurile municipale pe principiul responsabilității extinse a producătorului, contractare și proceduri de lucru ADI – OIREP.

Măsuri /Proceduri/Acțiuni concrete privind atingerea țintelor de deviere de la depozitare a deșeurilor municipale, prin reducere, reciclare  reutilizare, compostare, concasare, valorificare energetică precum și alte metode inovative e tratare a deșeurilor.

Finanțarea activităților de colectare, transport și reciclare a DEEE-urilor, bateriilor și acumulatorilor din deșeurile municipale pe principiul responsabilității extinse a producătorului.

Exemple de bună practică și soluții alternative pentru colectarea și tratarea deșeurilor municipale și industriale;

 

Evenimentul se va desfășura în perioada 9 - 11 martie 2022 în Sala de Conferinte Royal a Hotelului IMPERIAL INN din Târgu Mureș

ORGANIZATORI: Federația Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară (FADI) și Revista INFOMEDIU EUROPA,

Vă așteptăm cu drag,

Gabriel MOICEANU
Președinte FADI

Stere CREȚU
Redactor Șef Infomediu Europa

Ne puteți urmări și pe:

    

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107, Comuna Surani, Judetul Prahova
CIF: 36349720; Email:director@infomediu.eu
Telefon: +40 720 88 28 55