CONFERINȚA NAȚIONALĂ "Separarea la sursă & colectarea separata în interesul reciclării deșeurilor municipale - o componentă importantă a economiei circulare"

Federația Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară (FADI) și revista INFOMEDIU EUROPA vă invită să participați la  CONFERINȚA NAȚIONALĂ "Separarea la sursă & colectarea separata în interesul reciclării deșeurilor municipale - o componentă importantă a economiei circulare", eveniment dedicat dezbaterilor unor teme de interes local și național pentru atingerea indicatorilor din PJGD/PNGD.

Sunt așteptați să participe la acest eveniment reprezentanți ai Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară (ADI), Consiliilor Județene, UAT- uri, precum și al operatorilor de colectare și transport, operatori ai instalatiilor de tratare (sortare, compostare), operatori ai Centrelor de Management Integrat al Deșeurilor, operatori administrare depozite, OIREP-uri, reprezentanți ai autorităților centrale - Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Ministerului Economiei, Administrația Fondului pentru Mediu, ANRSC, BANCA EUROPEANĂ DE INVESTIȚII, producători și importatori de tehnologii în domeniul tratării deșeurilor, consultanți și finanțatori în domeniul de activitate al ADI-urilor, precum și specialiști din domeniul serviciilor publice la nivel național.

Federația Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară (FADI), prin subiectele abordate își propune îmbunătățirea performanței SMID-urilor, prin modernizarea modului de operare, adaptarea tehnologiilor de tratare, dar și prin creşterea gradului de conştientizare pentru separarea la sursă și colectarea separată a deșeurilor municipale, gestionarea datelor și digitalizarea sistemelor de monitorizare a serviciilor.

 

Cunoscând interesul dumneavoastră faţă de tematica abordată, vă provocăm să analizăm împreună cu invitații următoarele aspecte de interes pentru România:

  • Finanțarea infrastructurii de gestionare a deșeurilor municipale prin PNRR, scheme de ajutor de minimis sau PPP. Alegerea modelelor optime pentru insulele ecologice și transmiterea către Ministerul Mediului  a cererilor de finanțare pentru Centrele de Aport Voluntar(CAV).
  • Redimensionarea infrastructurii de colectare pentru deșeurile reciclabile și  acoperirea costurilor prin EPR, pentru toate deșeurile de ambalaje din deșeurile municipale, în contextul implementării SGR. Pregătirea și negocierea contractelor ADI-OIREP, pentru anul 2023.
  • Propunerile de modificări legislative(Legea 101/2006) ce impactează SMID, contractele de delegare și infrastructura de colectare, modificarea OUG 196/2005 privind Fondul pentru Mediu, legiferarea în Parlament a ordonanțelor privind gestionarea deșeurilor.
  • Finanțarea activităților de colectare, transport și reciclare a DEEE-urilor, bateriilor și acumulatorilor din deșeurile municipale pe principiul responsabilității extinse a producătorului.
  • Reciclarea deșeurilor în contextul Economiei Circulare, proiectarea pentru reciclare a produselor, colectarea și pregătirea deșeurilor pentru acceptare în instalațiile de reciclare.

În cadrul evenimentului, împreună cu ROMCARBON SA, vă invităm în data de 14.10.2022 între orele 10.00 – 12.00 să vizitați  cel mai mare parc industrial de reciclare/producere a ambalajelor de plastic din România.

Evenimentul se va desfășura in perioada 12-14 octombrie 2022 la Avenue HOTEL, Municipiul Buzău

Vă așteptăm cu drag,

Ne puteți urmări și pe:

    

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107, Comuna Surani, Judetul Prahova
CIF: 36349720; Email:director@infomediu.eu
Telefon: +40 720 88 28 55