CONFERINȚA NAȚIONALĂ “Finanțarea SMID și dezvoltarea infrastructurii de pregătire pentru reutilizare/valorificare prin EPR, PNRR și alte surse”

CONFERINȚA NAȚIONALĂ “Finanțarea SMID și dezvoltarea infrastructurii de pregătire pentru reutilizare/valorificare prin EPR, PNRR și alte surse”

Federația Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară (FADI) și revista INFOMEDIU EUROPA vă invită să participați la  CONFERINȚA NAȚIONALĂ “Finanțarea SMID și dezvoltarea infrastructurii de pregătire pentru reutilizare/valorificare prin EPR, PNRR și alte surse”, eveniment dedicat dezbaterilor unor teme de interes local și național pentru atingerea indicatorilor din PJGD/PNGD.

Aflaţi de la specialişti în domeniu mecanismele de finanțare, cum să dimensionați infrastructura de pregătire pentru reutilizare/valorificare, câţi bani se pot atrage.

Criza financiară a tăiat accesul la bani. Băncile au devenit reticente în acordarea de împrumuturi, iar piaţa de capital nu este practicată pentru atragerea resurselor financiare. Lipsa de lichidităţi a dus multe companii în situaţia de a nu-şi mai putea plăti facturile, adăugând verigi în lanţul celor cu probleme. Ca și în celelalte domenii, Sistemul de Gestionare a Deșeurilor Municipale este subfinanțat având în vedere că accesarea fondurilor europene(POIM) a fost întârziată de elaborarea și  aprobarea  PNGD/PJGD. Pe de altă parte, nu au existat alte surse de finanțare iar legea PPP nu este atât de clară pentru a permite atragerea unor finanțări private deși există interes în acest sens.

Federația Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară (FADI), prin subiectele abordate își propune îmbunătățirea performanței SMID-urilor, prin modernizarea modului de operare, adaptarea tehnologiilor de tratare, dar și prin creşterea gradului de conştientizare pentru separarea la sursă și colectarea separată a deșeurilor municipale, gestionarea datelor și digitalizarea sistemelor de monitorizare a serviciilor.

Cunoscând interesul dumneavoastră faţă de tematica abordată, vă provocăm să analizăm împreună cu invitații următoarele aspecte de interes pentru România:

  • Categorii de Granturi ce pot fi accesate
  • Principalii paşi în accesarea fondurilor europene
  • Perspective la nivel european în gestionarea deșeurilor municipal și finanțarea fluxurilor de ambalaje prin EPR. Finanțarea infrastructuri de gestionare a deșeurilor municipale prin PNRR
  • Provocări generate de implementarea Sistemului Garanție – Returnare. Studiu privind impactul SGR asupra cantităților și indicatorilor din SMID, realizat de FADI în 6 județe din România.
  • Măsuri /Proceduri/Acțiuni concrete privind atingerea țintelor de deviere de la depozitare a deșeurilor municipale, prin reducere, reciclare reutilizare, compostare, concasare, valorificare energetică precum și alte metode inovative de tratare a deșeurilor
  • Finanțarea activităților de colectare, transport și reciclare a DEEE-urilor, bateriilor și acumulatorilor din deșeurile municipale pe principiul responsabilității extinse a producătorului

Evenimentul se va desfășura în data de 01.09.2022 în sala de conferință TERRA a hotelului Ramada PARC Bucharest

Ne puteți urmări și pe:

    

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107, Comuna Surani, Judetul Prahova
CIF: 36349720; Email:director@infomediu.eu
Telefon: +40 720 88 28 55