Luni, 19 Iunie 2017 15:45

UE aprobă fondul german pentru gestionarea deșeurilor radioactive

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Comisia Europeană a anunțat vineri, 16 iunie, că a aprobat planul Germaniei de a crea un fond public pentru gestionarea deșeurilor radioactive, informează Reuters.

Germania intenționează să preia responsabilitățile legate de gestionarea deșeurilor radioactive și a combustibilului uzat de la operatorii centralelor nucleare. Ei ar trebui să plătească în aproximativ 24,1 miliarde de euro.

Acesta este alcătuit dintr-o sumă de bază echivalentă cu dispozițiile deja rezervate operatorilor în acest scop și o primă de risc care vizează acoperirea riscului creșterii costurilor în viitor.

Comisia a concluzionat că această mișcare a implicat un ajutor de stat din cauza incertitudinii legate de costul unui depozit pentru deșeuri și de posibilitatea depășirii costurilor. Germania consideră măsura necesară deoarece încearcă să elimine progresiv producția de energie nucleară până în 2022.

Fără această măsură, Germania ar fi putut să se confrunte cu o situație în care dificultățile financiare ale operatorilor i-ar fi forțat să-și asume costul integral al gestionării deșeurilor.

Comisia a concluzionat că sprijinul acordat nu depășește ceea ce este necesar pentru atingerea acestui obiectiv și că distorsiunile concurenței create de acesta sunt limitate”, au afirmat reprezentanții Comisiei Europene.


SURSĂ


www.green-report.ro


Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: